Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Șofer român prins cu țigări în valoare de peste 2 milioane de euro: „Vărul meu mi-a cerut să fac transportul pentru el“
WhatsApp
Șoferul camionului, care conținea mai mult de cinci tone de țigări de contrabandă, susține că nu a fost informat despre conținutul încărcăturii sale. A fost judecat de curtea din Boulogne-sur-Mer.
autostrada_franta

Cosmin R., un român de 37 de ani care locuiește în Spania, a fost verificat la volanul camionului său frigorific, cu 5.280 kilograme de țigări de contrabandă, de către vama Coquelles.

Faptele au avut loc pe 27 noiembrie 2020. Tutunul a fost ascuns în partea inferioară a camionului, fără ca șoferul să poată furniza niciun document justificativ.

Cosmin: „Verișorul meu mi-a cerut să iau remorca“

La întrebarea oficialului vamal ce transportă, Cosmin R.a răspuns că este vorba de vin, dar Convenția privind contractul pentru transportul internațional de mărfuri pe cale rutieră (CMR) prezentată se referea la carnea congelată, neconsumabilă, de altfel, care era expirată de peste un an.

Șoferul a explicat că i s-a încredințat această remorcă în Calais: „Vărul meu face aceeași treabă ca și mine, cu excepția faptului că este contractantul principal. Mă întorceam din Țările de Jos și mergeam în Irlanda, așa cum o fac de multe ori, iar verișorul meu mi-a cerut să parchez  remorca în parcarea unei stații de service din Calais și să iau o altă remorcă. Nu știam ce ducea. Nu sunt vinovat și am încercat să dau o mulțime de explicații oficialilor vamali, dar nu am fost exonerat” , a încercat el să se justifice în instanță.

Vama, amendă de peste 2,2 milioane de euro

 

Inspectorul vamal a solicitat o amendă de 2.261.635 euro, echivalentă cu valoarea de piață a încărcăturii de tutun contrafăcut, precum și confiscarea țigărilor și a vehiculului rutier. Procurorul adjunct a solicitat o pedeapsă cu 18 luni de închisoare cu suspendare, având în vedere cantitatea masivă de tutun de contrabandă găsit.

Apărarea a cerut eliberarea, asigurându-se că clientul său nu era conștient de ceea ce transporta. După deliberare, instanța a redus amenda cerută de vamă, până la doar 2.261 de euro, dar țigările și vehiculul rutier au fost confiscate. Cosmin R. a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel