Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța schimbă regulile pentru imigranți. Tunisienii sunt primii vizați
WhatsApp
Parisul a trecut la măsuri dure în ce privește vizele pentru Maroc, Algeria şi Tunisia. Guvernul francez este nemulțumit de faptul că Tunisia  "refuză" să elibereze permisele consulare necesare reprimirii imigranţilor respinşi de Franţa.
Franța schimbă regulile pentru imigranți

Guvernul de la Paris spune că nu se vor mai acorda vize acestor imigranți atât de ușor, întrucât Franța nu mai face față valului de străini respinși de consulate, scrie Agerpres.

"Este o decizie drastică, inedită, dar care a devenit necesară pentru că aceste ţări nu acceptă să-şi primească înapoi cetăţenii pe care noi nu-i dorim şi nu-i putem păstra în Franţa", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal,  pentru  postul de radio Europe 1, menționează Agerpres. Măsura nu este, însă, una permanentă, ci prin aceasta se speră ca Tunisia să-i primească înapoi pe imigranții respinși de Franța. 

„Am dori ca reacţia să fie una de creştere a cooperării cu Franţa pentru a putea aplica regulile privind migraţia", a  explicat Attal, potrivit sursei citate. 

Peste 1.500 de imigranţi, care au fugit din taberele de corturi din Sicilia, au fost blocați  în Ventimiglia, la graniţa dintre Italia şi Franţa. Ei nu au fost lăsați să treacă de poliţia franceză.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel