Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Român, dat de gol de camerele de supraveghere, cum fura cupru. Magistrații l-au trimis la închisoare
WhatsApp
Un român, urmărit penal pentru o tentativă de furt de cupru, a fost condamnat, joi dimineață, de Instanța penală Dinant la doi ani și șase luni de închisoare. Faptele au avut loc la Ciney, pe 5 februarie 2020. De asemenea, magistrații l-au achitat pe român pentru jaful din 31 ianuarie 2020, comis, de asemenea, la Ciney.
Franța. Român, dat de gol de camerele de supraveghere, cum fura cupru. Magistrații l-au trimis la închisoare

Trei români au fost arestați și condamnați în noiembrie 2020  pentru infracțiunea de furt de cupru, comis în Ciney.  La câteva zile de la comiterea jafului, pe 5 februarie 2020, ofițerii de poliție au observat un vehicul suspect, parcat în stația Ciney.

Mașina corespundea cu cea folosită la jaful a 138 metri de cabluri de cupru și a unei bobine de 178 metri. În mașină, ofițerii de poliție au găsit un clește, niște faruri, o pereche de foarfece, șurubelnițe și mănuși, relatează lavenir.net.

Unul dintre infractori a fost condamnat și arestat recent la Bruges. În fața instanței penale Dinant, românul a negat furtul din 31 ianuarie. Însă pentru infracțiunea din 5 februarie, nu a mai putut nega prezența sa la locul faptei.

Românul a fost filmat de camerele de supraveghere din subteranul stației, iar în automobil au fost găsite amprentele sale. „Nu știam că trebuie să fure. Doi prieteni m-au rugat să le dau o mână de ajutor în colectarea unor deșeuri metalice dintr-un șanț. I-am însoțit de la Seraing. Abia când am ajuns la Ciney am înțeles că va este vorba despre un furt”, le-a spus românul judecătorilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel