Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Mii de pedofili, în bisericile catolice. Raportul final despre abuzuri, cu mii de pagini, va fi publicat marți
WhatsApp
Biserica romano-catolică din Franța a avut în rândurile sale în jur de 3.000 de pedofili în ultimii 70 de ani. Este concluzia unui raport independent, care va fi publicat săptămâna viitoare. Comisia a fost creată chiar la cererea bisericii, în 2018, după mai multe scandaluri de abuz sexual asupra minorilor.
Franța. Mii de pedofili, în bisericile catolice. Raportul final despre abuzuri, cu mii de pagini, va fi publicat marți

Timp de doi ani și jumătate, comisia independență a ascultat mărturii ale victimelor abuzurilor sexuale, prin intermediul unei linii verzi create special în acest sens, și a analizat arhivele bisericii, ale curților de jusție și poliției datând din 1950 încoace.

Au descoperit că, în tot acest timp, între 2900 și 3200 de preoți sau alți clerici au abuzat minori. "Este foarte dureros. În primul rând pentru durerea victimelor, dar și din cauza agresorilor. Sunt rușinat. Sunt șocat. Nu pot să înțeleg", a spus arhiepiscopul D'Ornellas. Potrivit șefului comisiei, cifra de 3.000 de pedofili este minimă. Cât despre numărul exact al victimelor abuzurilor sexuale, estimat la peste 10.000 de membrii comisiei, acesta ar putea să nu fie aflat niciodată pentru că mulți nu au raportat suferințele prin care au trecut, iar o parte dintre suspecți sunt decedați, transmite Stirile TVR.

Comisia formată din 22 de avocați, medici, istorici și teologi a fost creată în februarie 2019 la îndemnul bisericii catolice din Franța, după ce Papa Francis a ordonat tuturor membrilor bisericii care șțiu de abuzuri să le rapoteze superiorilor. Raportul final, care are 2500 de pagini va fi publicat marți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel