Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Locuință ocupată ilegal de o familie de români cu 9 copii: Proprietara doarme în garaj de doi ani, nu îi poate evacua
WhatsApp
O familie de români cu nouă copii cere relocare pentru a putea pleca din locuința pe care o ocupă ilegal de doi ani. Noua proprietară a casei nu poate intra în locuință și este nevoită să doarmă la rude până când familia de români va fi evacuată sau sa ve găsi o soluție.
Franța. Locuință ocupată ilegal de o familie de români cu 9 copii: Proprietara doarme în garaj de doi ani, nu îi poate evacua

Potrivit BFMTV, proprietara unei case din Val-de-Marne se luptă de aproape doi ani pentru a-și recupera proprietatea, ocupată ilegal de o familie de români formată dintr-un cuplu și cei nouă copii ai lor.

Yvelise, un funcționar public, a cumpărat această casă mică de 56m² în 2019. Locatarii trebuie apoi, în conformitate cu legea, să părăsească imobilul vândut, contractul de închiriere fiind expirat. Doar că aceștia aleg să rămână, fără un nou contract de închiriere. Yvelise, care plănuise să se mute în noua ei casă, se trezește pe stradă, familia de români reușește să locuiască în spațiul mic, părinți și copii, în spațiul îngust.

"Am ajuns să stau la rude, de multe ori pe canapele, uneori chiar într-un garaj", spune Yvelise. Proprietara de drept pare aproape compătimitoare față de situația familiei de ocupanți ilegali și a luat măsuri pentru a-și recupera proprietatea, dar mai ales pentru a grăbi relocarea lor. Mai multe proceduri legale, sau cu organizațiile sociale, nu au avut succes. Diana, mama familiei, la rândul ei, nu pare să își imagineze o altă soluție, dând vina pe stat, care i-ar fi răspuns "că nu există case pentru familii numeroase ca noi".

La rândul său, prefectura din Val-de-Marne subliniază că nu a primit niciodată o cerere pentru o locuință publică. Dacă aceasta declară că nu are nicio înregistrare a unei hotărâri privind somația de evacuare a chiriașilor, adaugă că o acțiune pentru neplata chiriei a fost lansată la 25 mai și este încă în curs de desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel