Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Jojo, cerșetorul român care și-a donat toți banii victimelor furtunii Alex, a semnat primul lui contract de muncă
WhatsApp
Supranumit „Jojo”, un român fără adăpost  aflat de patru ani pe străzile din Nisa, s-a făcut remarcat după ce și-a donat toate economiile victimelor inundațiilor provocate de furtuna Alex. Primăria Nisa s-a ținut de promisiunea făcută lui Jojo și, ieri, au semnat contractul pentru locul de muncă promis.

În urmă cu două luni, Ion-Nelu a mișcat întreaga comunitate după gestul său de o generozitate rară. La începutul lunii octombrie, acest român fără adăpost, care își lăsase valizele și cutiile în parcarea subterană a Teatrului Național din Nisa, fusese profund impresionat de tragedia trăită de sute de familii pe Riviera după trecerea furtunii Alex.

Citește și: Franța. Un cerșetor român și-a donat toți banii victimelor inundațiilor: Gest IMPRESIONANT pentru Jojo

Supărat de imaginile distrugerii din văile Tinee, Vesubie și Roya și de destituirea în care se aflau supraviețuitorii, hotărâse să dea toate economiile sale victimelor dezastrului. O sută de euro pe care bărbatul fără adăpost, în vârstă de 52 de ani, îi câștigase cu greu vânzând revista asociației de reintegrare „Solidarity 06” și oferind servicii mici clienților parcării subterane. 

Această generozitate a sa i-au impresionat pe mulți internauți, care au aflat astfel și povestea lui Jojo. La acea vreme, municipalitatea îi promisese o slujbă pentru a-l recompensa. La câteva zile după donația sa pentru victimele dezastrului din văi, i s-a alocat cazare de către o organizație caritabilă. Acum Jojo a semnat contractul luni seară, în biroul primarului metropolei Nice-Cote d'Azur, Christian Estrosi. El va lucra în serviciul de curățenie. „Bine ați venit în Metropolă”, i-a spus cu căldură reprezentantul ales, salutându-l, pumn contra pumn.

Când a semnat documentul de angajare și a primit jacheta de serviciu, Jojo, a fost extrem de emoționat și chiar a plâns. „Pentru acest orfan care a ajuns în Franța acum patru ani, viața va fi plină de surprize bune“, notează Cnews.fr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel