Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Brigitte Macron îi dă în judecată pe cei care au răspândit zvonul că s-a născut bărbat
WhatsApp
Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, a hotărât să îi dea în judecată pe cei care au răspândit zvonul că s-a născut bărbat.  

Brigitte Macron a hotărât să lanseze o acţiune în justiţie pentru răspândirea de informaţii false cu privire la faptul că ar fi transgender şi că de fapt s-a născut bărbat, a anunţat miercuri avocatul ei, relatează Reuters, preluată de Agerpres. Adepţi ai teoriei conspiraţiei, inclusiv din cercuri anti-vaccin şi de extremă-dreapta, au atacat-o pe soția președintelui Franței, în social media, după ce în toamnă o publicaţie de extremă dreapta a publicat zvonuri, neîntemeiate, în sensul că s-a născut bărbat şi a purtat iniţial numele Jean-Michel Trogneux, Trogneux fiind numele soţiei preşedintelui francez înainte de căsătorie.

Ulterior, aceste zvonuri au început să circule în contextul în care soțul acesteia, Emmanuel Macron, se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor.

Cu toate acestea, el nu a anunţat încă oficial că va candida din nou, însă zvonurile lansate au stârnit preocupări că va urma o perioadă de campanie "murdară" similară celei de la recentele alegeri din SUA.

Avocatul doamnei Macron, Jean Ennochi, a menţionat pentru Reuters că plângerea vizează câteva persoane, fără a da nume şi fără a preciza dacă este vorba de o acţiune civilă sau penală. Biroul Primei Doamne a Franţei a refuzat să comenteze aceste informații, scrie Agerpres.

 

Un tânăr român l-a pus în dificultate pe Emmanuel Macron

 

Recent, președintele Franței s-a confruntat cu o întrebarea dificilă, venită din parea unui tânăr român, care l-a pus în dificultate pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în timpul unei dezbateri publice. 

Tânărul e un român: Eduard Rotariu și e interesat sa afle ce raspuns poate da Europa in fata creșterii mișcărilor extreme și naționaliste, e curios să stie cum pot fi definite identitatea europeană, cetățenia europeană.

Eduard Rotariu a făcut parte din grupul de patru tineri europeni care au discutat în aceasta seară cu Emmanuel Macron. S-a întâmplat pe scena teatrului Odeon, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la înființarea Institutului Jacques Delors, unul dintre cele mai respectate think-tank-uri europene.

Emmanuel Macron a dat un răspuns elaborat, vorbind despre o Europa care trebuie să fie mai simpla, mai eficace, mai puternică și mai aproape de oameni. A evocat educația și cultura și o fraza frumoasă din Albert Camus: «Imi iubesc prea mult țara, pentru a fi naționalist».La sfârșitul dezbaterii, mulți au fost cei care l-au felicitat pe tânărul român pentru calitatea intervenției sale.

M-am numărat și eu printre ei. Așa am aflat cum îl cheamă, că a fost bursier Erasmus, că a locuit în Germania și că acum este în Franța, unde predă la universitate. Și că vrea să lucreze pentru România”, a scris pe Facebook ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel