Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de preoți din Franța, victimele unei grupări organizate de escroci. Prejudiciu de 440.000 de euro
WhatsApp
O rețea organizată de escroci a țintit preoți din întreaga Franță, prezentându-se drept agenți de poliție, jandarmi sau magistrați pentru a sustrage bani.   
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un număr de 18 presupuşi escroci au fost arestaţi miercuri în nord-vestul Franţei, potrivit unor surse poliţieneşti şi judiciare. Cel puțin 62 de preoți au căzut victime ale acestei escrocherii.

Prejudiciul se ridică la 440.000 de euro

 

Din cei 18 suspecți, nouă dintre aceștia, șase bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 29 și 56 de ani, au fost prezenți în fața instanței judiciare din Le Havre și vor fi judecați pe fond la 16 mai. Faptele se pare că au avut loc între aprilie 2020 și februarie 2024.

Individul de 35 de ani, considerat "creierul" operațiunii, este deja închis, fiind condamnat în 2021 pentru infracțiuni similare.

Modul de operare al acestuia implica contactarea preoților din închisoare, prezentându-se drept reprezentant al legii și obținând astfel datele bancare ale victimelor. Uneori, acesta susținea că era căsătorit cu unul dintre preoți și că se confrunta cu dificultăți financiare, relatează Agerpres. 

Potrivit poliției, au fost identificate 62 de victime ale acestei rețele de escroci în toată Franța, acestea având vârste cuprinse între 69 și 94 de ani. Prejudiciul estimat se ridică la 440.000 de euro.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel