Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova (MAI) moare în circumstanțe "misterioase", după ce "a căzut pe scări" la sediul Ministerului Apărării
WhatsApp
Încă un oficial de rang înalt s-a prăbușit în mod inexplicabil în gol, în timp ce numărul morților din rândul elitei rusești continuă să crească.
Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova (MAI) moare în circumstanțe "misterioase", după ce "a căzut pe scări" la sediul Ministerului Apărării / Foto: Unsplash

Anatoli Gerașcenko, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova (MAI), ar fi alunecat și s-a prăbușit în această dimineață pe scările de la sediul institutului din capitala rusă.   

'La 21 septembrie 2022, Anatoli Nikolaevici Gerașcenko, doctor în științe tehnice, profesor, consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova, a decedat în urma unui accident', a anunțat serviciul de presă al organizației.

 

MAI este una dintre cele mai importante universități de cercetare științifică din Rusia

 

'Personalul Institutului de Aviație din Moscova exprimă condoleanțe familiei și prietenilor lui Anatoli Nikolaevici. Aceasta este o pierdere colosală pentru MAI și pentru comunitatea științifică și pedagogică', conform Daily Mail.

MAI este una dintre cele mai importante universități de cercetare științifică din Rusia, responsabilă cu dezvoltarea tehnologiei aerospațiale și este strâns legată de Ministerul Apărării al lui Putin.

Gerashchenko, în vârstă de 73 de ani, a lucrat o viață întreagă în cadrul institutului, urmând cursurile universității ca inginer înainte de a ajunge să conducă operațiunea timp de opt ani.

El primise Medalia Ordinului Rusiei pentru servicii aduse Patriei, clasa I, și era un profesor distins cu peste 50 de publicații științifice, care a rămas un consilier influent și după ce s-a retras în 2015.

 

Moartea sa este extrem de suspectă

 

Moartea sa extrem de suspectă survine la mai puțin de două săptămâni după ce omul de bază al lui Vladimir Putin pentru dezvoltarea vastelor resurse arctice ale Rusiei "a căzut peste bord" în timp ce naviga în largul coastei pacifice a țării.

Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, era directorul general al Corporației de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și a Arcticii a lui Putin și participase recent la o conferință majoră găzduită de belicosul Kremlin la Vladivostok.

Cei doi sunt ultimii dintr-o lungă serie de înalți funcționari din sectoarele energetic, tehnologic și financiar ale Rusiei, legați de Kremlin, care au murit în circumstanțe suspecte în ultimele luni.

 

Morțile subite ale oamenilor puternici din Rusia

 

Pechorin a căzut de pe partea laterală a unei bărci în apele din apropierea Insulei Russky, în apropiere de Capul Ignatiev, a precizat cotidianul rus Komsomolskaia Pravda. Corpul său a fost găsit după o căutare care a durat mai mult de o zi.

Fostul director general al corporației, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, a murit și el subit în februarie, se pare că în urma unui atac cerebral.

Dezvoltarea Arcticii - o sursă bogată de petrol și gaze pentru Rusia - este considerată esențială în contextul sancțiunilor și al problemelor economice fără precedent cu care se confruntă economia lui Putin din cauza războiului din Ucraina.

Pechorin a fost, de asemenea, responsabil pentru dezvoltarea industriei aeriene în tot estul vast al Rusiei, un sector supus unei presiuni deosebite din cauza restricțiilor economice occidentale.

Însă moartea sa este doar cel mai recent dintr-o serie de incidente inexplicabile de chiar înainte și din timpul războiului cu Ucraina, care au dus la un sfârșit greu de imaginat pentru o serie de persoane cu putere în Rusia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel