Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fostul şef al forțelor speciale britanice susține că Marea Britanie „trebuie să se pregătească de război”
WhatsApp
Generalul Sir Adrian Bradshaw, fost şef al forțelor speciale britanice, a afirmat, luni, că Marea Britanie trebuie „să se pregătească de război” ca mijloc de descurajare a Rusiei.

Comentariul generalului Sir Adrian Bradshaw a fost făcut după ce noul șef al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat că trupele Marii Britanii trebuie să se pregătească “să lupte din nou în Europa”, informează Știrile PRO TV.

„Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, dacă ne pregătim pentru război în mod corespunzător, dacă construim o descurajare cu adevărat solidă, vom împiedica apariția războiului”, a spus, la emisiunea Today de la BBC Radio 4, Bradshaw.

 

Putin, a arătat că „este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa”

 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că „este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa”, a subliniat Sir Adrian.

„El face acest lucru în Ucraina, cu consecințe teribile, teribile. Ceea ce trebuie să ne asigurăm neapărat este ca el să nu vadă o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO în avantajul său. Nu trebuie să îi oferim această deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders este ceva ce au spus comandanții militari de o mie de ani – dacă vrei pace, pregătește-te pentru război”, a mai declarat generalul Sir Adrian Bradshaw.

 

Putin: Rusia va folosi armele nucleare doar dacă va fi „necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat vineri că ţara sa va recurge la folosirea armelor nucleare doar „dacă este necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea, relatează agenţia EFE.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg.

El a catalogat drept „iresponsabile” declaraţiile unor oficiali occidentali conform cărora Rusia ameninţă omenirea cu armele sale nucleare. „Am auzit acest tip de retorică. Noi să rămânem tăcuţi? Răspundem aşa cum trebuie. Dar imediat ce răspundem ei se prevalează de asta şi spun: Rusia este o ameninţare”, a remarcat preşedintele rus.

Cât despre o posibilă confruntare militară directă a Rusiei cu Occidentul ca urmare a războiului pornit de Moscova în Ucraina, Putin a răspuns că ţările occidentale au declarat de fapt în trecut ''război pe scară extinsă'' unor ţări precum Irak, Libia, Afganistan sau Iugoslavia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel