Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele aeriene americane își consolidează prezența în Europa de Est
WhatsApp
Din cauza tensiunilor în creștere, forțele aeriene americane au staționat temporar avioane de luptă suplimentare în Europa de Est. Săptămâna trecută a început, de asemenea, un exercițiu planificat anterior al bombardierelor americane B-52 în Marea Britanie.
Forțele aeriene americane își consolidează prezența în Europa de Est

De luna trecută, avioane americane F-16, cu baza la Spangdahlem, în Germania, au fost staționate temporar în Polonia. Aeronave ale aceleiași unități a Forțelor Aeriene americane au plecat vineri spre Fetești, în România, pentru o misiune.

Alte opt avioane F-15 de la baza aeriană Lakenheath au fost transferate joi la Łask-ul polonez. Toate acestea pentru a consolida "Misiunea de poliție aeriană a NATO" și "Misiunea de poliție aeriană a țărilor baltice", transmite upinthesky.nl.

 

America trimite avioane suplimentare în Europa de Est, ca răspuns la amenințarea Rusiei

 

Începând cu 2004, partenerii NATO au trimis, prin rotație, avioane de luptă în regiunea baltică și în Europa de Est pentru a ajuta la apărarea aeriană. Estonia, Letonia și Lituania sunt membre ale NATO, dar nu au suficiente avioane de luptă proprii. De exemplu, avioane F-16 daneze și poloneze sunt staționate în prezent în Lituania, iar Typhoon-uri italiene în România. Ca răspuns la amenințarea din partea Rusiei, Statele Unite trimit acum avioane suplimentare în Europa de Est.

 

2. -imagine fara descriere- (ffff.png)

 

În ceea ce privește relocarea avioanelor F-16 în România, Forțele Aeriene americane au scris anterior că aeronavele și echipajele lor vor "lucra intens" cu partenerii din regiune pentru a consolida securitatea. Acest lucru se datorează tensiunilor actuale cauzate de consolidarea militară rusă la granița cu Ucraina.

 

Ce a declarat comandantul adjunct al Comandamentului aerian

 

"Avioanele F-16 vor consolida poziția NATO în regiunea de sud-est și vor oferi o capacitate de răspuns suplimentară pentru misiunea de poliție aeriană", a declarat generalul-locotenent Pascal Delerce, comandantul adjunct al Comandamentului aerian aliat.

 

3. Forțele ae... (fewefw.png)

 

Patru bombardiere B-52 au sosit joi la baza britanică Fairford. Ca parte a unui exercițiu planificat de mult timp, aceste aeronave vor survola Europa și regiunea baltică. Nu se știe cât timp vor rămâne aceste aeronave în Europa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel