Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Firmele de curierat "cară" zeci de kilograme de droguri din Spania în România. Procurorii DIICOT au intrat pe fir
WhatsApp
Zeci de kilograme de cannabis confiscate și patru arestări. Acesta este bilanțul unei operațiuni a procurorilor DIICOT împotriva traficanților de droguri pe relația Spania-România. 

Procurorii DIICOT au reţinut patru traficanţi de droguri, acuzaţi că au introdus pe teritoriul României, din Spania, mai multe colete ce conţineau cantităţi considerabile de droguri, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Ilfov au efectuat, miercuri, o acţiune de prindere în flagrant a doi dintre inculpaţi, pe raza judeţelor Giurgiu şi Dâmboviţa, în timp ce ridicau de la o societate de curierat două colete ce conţineau cantităţile de 15,65 kilograme de cannabis şi aproximativ 500 de grame de cocaină.

Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis.

Cei patru traficanţi urmează să fie prezentaţi joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cannabis la găleată, prin curier

 

În urmă cu câteva zile, oamenii legii au făcut alte descinderi la traficanții de droguri.

Droguri cu găleata și o rețea care aducea stupefiante din Spania, prin intermediul unor firme de curierat -  asta au descoperit politiștii în urma a patru percheziții făcute recent în Dâmbovița, Ilfov, Tulcea și București. 

Găleți cu droguri descoperite în Dâmbovița, în casa șefului unei rețele care aducea narcotice din Spania, prin curier. Alte stupefiante aduse de aceeaşi reţea au fost descoperite de poliţişti în urma percheziţiilor percheziții făcute în Ilfov, Tulcea și București.

Capul rețelei era un bărbat de 29 de ani din Dâmbovița. El se asigura că stupefiantele ajung din Spania în România, ascunse în colete. Marfa era preluată de alți doi bărbați, din București și Tulcea, responsabili cu ascunderea, dar și cu vânzarea drogurilor, spun anchetatorii.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie 2021-noiembrie 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii în țară, pe ruta Spania-România, de droguri de risc, folosind atât mijloace de transport, cât și societăți de curierat, și comercializării acestora pe teritoriul României, către diverși consumatori de astfel de substanțe”, informează un comunicat DIICOT.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit peste 10 kilograme de canabis, ascunse în găleți și cutii de carton, bani (7.590 de euro și 6.650 de lei), cântare electronice, dar și un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor. Ei au confiscat și mai multe telefoane mobile. Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt propuși pentru arestare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel