Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ferrari donează 1 milion de euro pentru fondul de ajutorare a inundațiilor din Emilia Romagna
WhatsApp
Ferrari a donat 1 milion de euro pentru a sprijini eforturile de ajutorare a celor afectați de inundațiile grave care au dus la anularea Marelui Premiu de Formula 1 din 2023 din Emilia Romagna.
Ferrari donează 1 milion de euro pentru fondul de ajutorare a inundațiilor din Emilia Romagna

FIA, F1 și organizatorii cursei au convenit să anuleze evenimentul din acest weekend din cauza condițiilor meteorologice extreme din regiunea italiană, care s-au soldat cu cel puțin doi morți și mulți localnici strămutați.

Această decizie, luată în urma discuțiilor de miercuri dimineață, s-a bazat pe preocupările legate de siguranța cursei și pe presiunea suplimentară pe care ar fi exercitat-o asupra serviciilor de urgență.

 

Ferrari a impresionant oamenii din Emilia Romagna până la lacrimi



Personalul esențial a fost autorizat să se întoarcă joi pe circuitul Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari pentru a ajuta la împachetarea și transportul paddock-ului la Monaco, în timp util pentru weekendul de curse 26-28 mai.

Ca răspuns la această criză, Ferrari - care are sediul la Maranello, la o oră de mers cu mașina de circuit - a donat 1 milion de euro Agenției pentru Siguranță Teritorială și Protecție Civilă din regiunea Emilia-Romagna.

Potrivit unui comunicat al Ferrari, banii vor fi folosiți pentru a ajuta populația locală, cu un accent deosebit pus pe proiecte de recuperare a mediului și pe gestionarea instabilității hidrogeologice.

Benedetto Vigna, directorul executiv al Ferrari, a declarat: "În vremuri dificile, Ferrari a fost întotdeauna alături de comunitatea sa. Am dorit să oferim un răspuns concret și imediat la nevoile cele mai urgente ale populației din Emilia-Romagna, care a fost încercată de un dezastru ecologic grav. Cu coordonarea autorităților locale, cărora le mulțumim din suflet pentru munca lor neobosită, acest ajutor va aduce alinare și un semn tangibil al solidarității întregii familii Ferrari."

 

Ferrari: Emilia-Romagna este patria noastră



Se crede că este foarte puțin probabil ca GP-ul din Emilia Romagna să fie reprogramat pentru mai târziu în cursul anului, din cauza calendarului aglomerat.

Aceasta înseamnă că programul pentru 2023 s-a redus cu două runde după anularea mult așteptată a GP-ului Chinei, care a fost stabilit pentru 16 aprilie, dar pierdut din cauza restricțiilor COVID-19 în curs de desfășurare în această țară.

Directorul echipei Ferrari, Fred Vasseur, a declarat despre anularea cursei: "În numele tuturor celor care lucrează la Scuderia Ferrari, aș dori să exprim cele mai profunde condoleanțe tuturor celor afectați de această tragedie teribilă. Emilia-Romagna este patria noastră și este sfâșietor să vedem prin ce trec oamenii în acest moment."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel