Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fenomene meteo extreme în Italia. Inundații și alunecări de teren
WhatsApp
Au fost fenomene meteo extreme în Italia în noaptea de miercuri spre joi. 

În noaptea dintre miercuri și joi furtuni intense au lovit diverse zone ale Italiei. Spre dimineață, cadavrul unui bărbat a ieșit la iveală în Verona

Elicopterul de salvare "Drago 153" al departamentului de zbor al pompierilor de la Veneția a fost folosit pentru intervenții, în zona Cologna Veneta (Verona) unde, în urma alunecării unui terasament al râului Guà, au avut loc inundații masive. 

Primarul Manuel Scalzotto a activat centrul de primire al Protecției Civile. În Zimella a fost inundat un cimitir întreg.

Unele drumuri au fost închise în municipiile Albaredo d'Adige și Veronella.

O altă alunecare de teren a afectat drumul către Castelul Scaliger. Au fost inundații puternice și în Costeggiola, între Cazzano di Tramigna și Soave, cu garaje, pivnițe și taverne inundate. Inundații au fost înregistrate și în Isola Rizza și Bevilacqua.

Protecția civilă: se așteaptă noi precipitații

 

Centrul Funcțional Descentralizat al Protecției Civile din Veneto a emis un buletin cu o actualizare a situației meteo valabilă pentru joi între orele 15:00 și 19:00.

Precipitațiile prognozate pentru următoarele ore ar putea genera noi creșteri ale nivelurilor hidrometrice, cu depășiri în continuare a pragurilor de alertă.

În ceea ce privește situația meteo prognozată inițial, vor fi în continuare precipitații locale, sub formă de averse sau furtuni. Pe parcursul perioadei se va observa tendința de extindere a fenomenelor, care treptat se vor răspândi afectând progresiv spre zonele vestice. 

Spre sfârşitul perioadei este posibilă o atenuare a fenomenelor, cel puţin în zonele sudice ale regiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel