Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FAKE-NEWS mondial cu Polița Română care trântește la pământ, la metrou, oamenii care nu poarta mască
WhatsApp
Filmarea de la metroul din București, de la începutul lunii octombrie, când Jandarmii au intervenit în forță în stația de metrou Ștefan cel Mare pentru a calma spiritele dintre huliganii galeriilor echipelor de fotbal Steaua și Dinamo a devenit, o lună mai târziu, un fake-news de nivel mondial.

Filmarea cu jandarmii și polițiștii români care descind la metroul bucureștean a fost rostogolită în mediul online, dar și pe mai multe site-uri de știri din Europa, însă internauții au specificat că imaginile sunt surprinse la metroul din Paris, unde polițiștii trântesc la pământ oamenii care nu poartă mască.

Videoclipul cu oamenii legii care evacuează violent metroul a fost distribuit de mii de ori pe rețelele de socializare începând cu 1 noiembrie, cu comentarii care indică faptul că scena s-a întâmplat la Paris împotriva pasagerilor care nu purtau măști pentru a preveni Covid-19. „La Paris îi evacuează pe cei care nu poartă măști din metrou astfel”, spune descrierea uneia dintre postările de pe Facebook atașată videoclipului.

Imaginile circulă, de asemenea, în alte limbi, cum ar fi sârba și engleza, din 30 octombrie, în știri de pe site-uri web, dar și pe Twitter.

2. -imagine fara descriere- (fake_news_politia_romana_paris_masti.png)

În realitatea, întervenția în forță a trupelor speciale, la metroul din București, a avut loc pe 2 octombrie, când mai mulți suporteri au fost scoși din garnitura de tren și încătușați pe peron. Suporterii aveau asupra lor fumigene dar și mai multe arme albe. Grupurile de suporteri s-au amenințat online, și-au adus injurii și și-au dat întâlnire la stația de metrou Ștefan cel Mare pentru a se confrunta.

Vezi aici știrea de atunci: SCANDAL între suporterii români și jandarmi, la metrou. Călătorii au fugit disperați (VIDEO)

Aproximativ 100 de suporteri steliști îi așteptau pe rivalii de la Dinamo la gura de metrou Stefan cel Mare. Suporterii roș-albaștrilor au fost însă întâmpinați de un cordon de jandarmi care au intrat peste ei în metrou și i-au lovit, iar mai apoi i-au scos cu forța pe peron și i-au pus la podea.  Jandarmii, anunțați de o eventuală ciocnire între huligani s-au interpus, scoțându-i din metrou pe suporterii steliști. În haosul creat au existat violente, amenințări ale forțelor de ordine. În confruntare au fost răniți și doi jandarmi.

3. -imagine fara descriere- (fb_fake_news_pol_metrou.PNG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel