Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Extrema dreaptă franceză spune că va interzice vălul islamic pe stradă dacă va câştiga alegerile prezidenţiale
WhatsApp
Liderii extremei dreapta din Franța spun că vor interzice vălul islamic pe stradă, în cazul în care AN va câştiga alegerile prezidenţiale.

Partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN) din Franţa va interzice vălul islamic în spaţiile publice dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din 2027, a declarat duminică deputatul Jean-Philippe Tanguy, membru al conducerii formaţiunii şi colaborator apropiat a liderei partidului, Marine Le Pen, transmite EFE.

"Nu putem crede că, pentru că o fată îşi scoate vălul înainte de a intra în şcoală, islamismul nu va intra în centrele de învăţământ. Pentru simplul fapt că îşi pune vălul (islamic), această femeie este supusă unei ideologii islamice care pătrunde în şcoală'', a apreciat Tanguy, făcând aluzie la faptul că normativa actuală de a împiedica accesul în centrele de învăţământ a elevelor care poartă văl islamic este ineficientă.

Interzicerea vălului în spaţiile publice este o propunere pe care Marine Le Pen a făcut-o încă de la alegerile prezidenţiale din 2022 şi care a generat multe controverse. În opinia multor analişti, această propunere i-a afectat Marinei Le Pen şansele de a-l învinge pe Emmanuel Macron, actualul preşedinte, în al doilea tur de scrutin. În Franţa, 10% din populaţie se declară de confesiune musulmană.

Adunarea Naţională a lui Marine Le Pen este favorita clară la câştigarea alegerilor europene din Franţa din 9 iunie, capul de listă al formaţiunii, Jordan Bardella, fiind creditat cu 30% din intenţiile de vot, în timp ce însăşi Marine Le Pen se profilează în acest moment drept candidata la scrutinul prezidenţial cu cele mai mari şanse să câştige în 2027, când Macron nu va mai putea candida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel