Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozie la o hidrocentrală din Bologna: Patru morți, cinci răniți și mai multe persoane dispărute
WhatsApp
Mai mulți muncitori au fost implicați într-o explozie la o hidrocentrală din Bologna. 
Foto: Captură de ecran / Sursa: ansa.it

O explozie la o centrală hidroelectrică în Bologna a provocat moartea a patru persoane, rănirea a cinci și dispariția a trei. Incidentul a avut loc la lacul artificial Suviana.

Echipele de pompieri au întâmpinat dficultăți în accesarea clădirilor din cauza fumului dens. Comandantul provincial a declarat că există o cantitate semnificativă de fum în zonă. 

Explozia turbinei centralei electrice a avut loc la etajul opt, iar la etajul nouă s-a înregistrat o inundație cauzată de un conduct de răcire al turbinei. Căutările continuă până la o adâncime de 40 de metri sub pământ, iar echipe specializate de salvare sunt așteptate pentru a ajuta echipajele de pompieri.

12 muncitori au fost implicați în explozie

 

Potrivit prefecturii din Bologna, patru persoane au fost confirmate decedate în urma tragediei, iar alte trei sunt date dispărute. Cinci muncitori au fost răniți grav, în timp ce alți trei au suferit răni ușoare. Operațiunile de salvare sunt extrem de complicate.

Cei cinci muncitori grav răniți au fost transportați la spitalele din Parma, Cesena, Forlì și Pisa. Cel mai grav rănit se află în stare critică la Spitalul Bufalini din Cesena, în timp ce un alt muncitor este în observație la același spital pentru o arsură la mână, relatează ANSA

Majoritatea celor 12 muncitori implicați în explozie sunt angajați ai unor companii externe. Doar un fost angajat al Enel, care lucra pe post de consultant pentru aceste companii, pare să fie printre victime.

Președintele Sergio Mattarella s-a pus în legătură cu Stefano Bonaccini, președintele regiunii Emilia-Romagna, pentru a obține informații despre tragedia de la centrala electrică din Lacul Suviana.

Șeful statului și-a exprimat condoleanțele pentru cei decedați și solidaritatea față de cei răniți, familiile și colegii acestora, cerând o investigație completă a incidentului.

Într-o declarație pe rețelele de socializare, premierul Giorgia Meloni a exprimat îngrijorarea sa și a Guvernului pentru explozia de la centrala hidroelectrică. Acesta a mulțumit pompierilor și celor implicați în operațiunile de salvare.

Enel, proprietarul centralei, efectuează verificări pentru a stabili cauzele exploziei. Detaliile suplimentare despre incident nu sunt încă disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel