Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozie a cazurilor COVID în Europa, în rândul nevaccinaților. „Avem mulţi pacienţi dependenţi de oxigen"
WhatsApp
Pandemia de Covid continuă să lovească puternic statele europene. Cei care prezintă cel mai mare risc sunt cei nevaccinați. Recent, Croaţia, Germania, Austria au înregistrat noi recorduri de îmbolnăviri, iar autorităţile iau măsuri tot mai drastice pentru a limita dezastrul.
Explozie a cazurilor COVID în Europa, în rândul nevaccinaților. „Avem mulţi pacienţi dependenţi de oxigen"

Noi restricții încep a fi impuse pe întregul teritoriu european. Astfel, Croația a introdus obligativitatea certificatului verde pentru toți angajații din sectorul public, iar Letonia a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care le permite angajatorilor să îşi concedieze angajaţii neimunizaţi.

Totodată, Germania a avut două zile consecutive de recorduri la numărul de infectări noi. Potrivit autorităţilor, situația în care țările europene se află vizează numărul mare de persoane care nu s-au vaccinat.

„Era clar pentru toată lumea că, dacă numărul vaccinaţilor nu creşte semnificativ, în momentul în care vine toamna sau iarna, toată lumea se mută în case şi, mai ales, dacă regulile nu sunt respectate, va creşte numărul de cazuri”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Cancelarului, potrivit ȘtirileProtv.

 

„Avem mulţi pacienţi dependenţi de oxigen. Cererea e foarte mare"

 

De asemenea, nu doar Europa Occidentală este afectată. Și Rusia a anunţat ieri a patra zi de creştere consecutivă a numărului de cazuri noi de COVID. 

„Avem mulţi pacienţi dependenţi de oxigen. Cererea e foarte mare. Înainte aveam doi, trei oameni pe oxigen, într-un salon de şase persoane. Acum avem cinci sau chiar şase”, a declarat Elvira Aitova, șef de secție COVID-19, relatează ȘtirileProtv.

În aceste condiții, în toate statele europene, guvernele caută soluţii pentru a păstra numărul îmbolnăvirilor sub control.

În ceea ce privește situația din Statele Unite, autorităţile au început recent vaccinarea copiilor de la vârsta de 5 ani, după ce în urmă cu câteva zile Administraţia Medicamentelor a aprobat imunizarea lor cu serul anti-Covid de la Pfizer.

 

„Am putea vedea încă jumătate de milion de morţi”

 

Astfel, Europa se confruntă cu valul nevaccinaţilor, aşa cum a fost numit. 80% din cazurile care ajung la terapie intensivă sunt din rândul celor neimunizaţi. Experţii recomandă doza trei, în caz contrar valul îmbolnăvirilor ar putea creşte din nou alarmant.

„Dacă rămânem pe aceaşi traiectorie am putea vedea încă jumătate de milion de morţi de COVID-19 în Europa şi Asia Centrală până la 1 februarie anul viitor”, susține Hans Kluge, director regional OMS Europa.

În aceste zone, în ultima săptămână numărul infecţiilor a crescut cu 55%, iar cel al spitalizărilor s-a dublat. Situaţia cea mai gravă se înregistrează în Balcani şi Ţările Baltice, dar şi în Belgia sau Marea Britanie, relatează Observator. Doar 8 ţări din cele 53 situate în cele două regiuni au depăşit pragul de imunizare de 70%.

„Fără vaccinuri nu putem pune capăt pandemiei. Dar doar cu vaccinuri nu vom învinge. Vaccinurile nu înlocuiesc nevoia de măsuri în sectorul social şi al sănătăţii publice, le complementează”, susține Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS.

Un prim val de măsuri afectează deja România. Bulgaria a adăugat ţara noastră în zona roşie şi solicită test PCR negativ tuturor cetăţenilor, chiar dacă sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Poate fi şi un răspuns la aşa-zisele vaccinări la chiuvetă, unde imunizarea e doar pe hârtie. De aceea şi Grecia va verifica dozele cetăţenilor eleni primite în Bulgaria şi România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel