Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eurostat. Români, locul șase în UE la numărul de cetățeni plecați în străinătate
WhatsApp
Ultimele date Eurostat arată că România se află printre statele UE cu cea mai mare rată de emigrare. Totodată,  printre principalele grupuri de cetățeni ai UE care au dobândit cetățenia unui alt stat membru au fost românii, care au obținut cetățenii germane și italiene. De altfel, Germania a fost statul care a primit cei mai mulți imigranți, mai precizea ză Eurostat.
Aeroport

Statisticile arată că Germania a raportat cel mai mare număr total de imigranți (1 029;9 mii) în 2016. Pe al doilea loc este Regatul Unit (589,0 mii), apoi Spania (414,7 mii ), Franța (378,1 mii) și Italia (300,8 mii).

 

Germania: cel mai mare număr de imigranți și emigranți

 

Germania a raportat și cel mai mare număr de emigranți în 2016 (533 ,8 mii), fiind urmată de Regatul Unit (340,4 mii), Spania (327,3 mii), Franța (309,8 mii), Polonia (236,4 mii) și, pe locul șase, România (207,6 mii).

Citeşte şi: MAE: A fost lansat "Ghidul alegătorului român din străinătate"

Studiul publicat pe europa.eu mai arată că în 2016, 21 dintre statele membre ale UE au raportat o pondere mai mare a imigrării decât a emigrării, însă în Bulgaria, Croația, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia și România numărul emigranților a depășit numărul imigranților.

 

Numărul românilor care obțin a doua cetățenie, în creștere

 

În 2016, proporția relativă a imigranților resortisanți, și anume imigranții cu cetățenia statului membru al UE de destinație, din numărul total de imigranți a fost cea mai ridicată în România (87 % din totalul imigranților), urmată de Lituania (71 %), Letonia (59 %), Ungaria (56 %), Croația (55 %) și Slovacia (53 %).

Acestea au fost singurele state membre ale UE în care proporția imigrației propriilor resortisanți a fost mai mare de jumătate din numărul total de imigranți.

Citeşte şi: Cifre OFICIALE. Românii, pe primul loc la dobândirea cetățeniei unui stat membru UE

În 2016, numărul estimat al imigranților din țări terțe către UE-28 a fost de 2,4 milioane. În plus, 1,8 milioane de persoane care își aveau reședința anterioară într-un stat membru al UE au migrat către un alt stat membru.

Numărul cetățenilor unor state membre ale UE care au dobândit cetățenia unui alt stat membru al UE a fost de 120,2 mii de persoane, reprezentând 12,1 % din numărul total.

 

Cetățenia ungară, dobândită aproape exclusiv de români

 

Printre principalele grupuri de cetățeni ai UE care au dobândit cetățenia unui alt stat membru al UE au fost românii, care au devenit cetățeni ai Italiei (13 mii de persoane) sau ai Germaniei (3,8 mii de persoane). 

În Luxemburg și Ungaria, majoritatea cetățeniilor noi au fost acordate unor persoane care erau cetățeni ai altui stat membru al UE.

În cazul Ungariei, resortisanții UE care au dobândit cetățenia au fost aproape exclusiv români.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel