Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europarlamentar din Olanda: „Muncitorii români dorm în corturi. Chirii exorbitante reținute din salarii“
WhatsApp
Abuzurile din jurul lucrătorilor migranți nu mai pot fi tolerate Legislația europeană este urgentă, spune Agnes Jongerius, europarlamentar pentru PvdA.
Foto ILUSTRATIV

„Nu mai este permis să vorbim despre incidente. Nici o singură conversație pe care am avut-o cu lucrătorii migranți din Olanda nu a mers bine. Tinerii hispanici au fost aduși în Olanda cu contracte false. Migranții români de muncă dorm în corturi în Gelderland. Nu sunt respectate orele de lucru. Chiriile exorbitante sunt reținute din salarii și, dacă nu el convine, oamenii sunt aruncați pe stradă. Un lucrător migrant polonez suferă de arsuri și nu i se acordă ajutor“, spune europarlamentarul olandez Agnes Jongerius.

Fluxul de rapoarte despre locuințe sărace, exploatare și lucrători migranți care s-au îmbolnăvit din cauza muncii este continuu.  Sunt foarte furioasă din cauza asta. Este inuman. Sectorul muncitorilor temporari trebuie îmbunătățit. CoronaVirusul a dezvăluit publicului larg ceea ce a fost cunoscut de mult și în mare parte în cadrul sectorului ocupării temporare a forței de muncă. Agențiile pentru ocuparea forței de muncă refuză să-și asume responsabilitatea. De aceea, mă angajez să respectăm legislația europeană strictă, cu o revizuire a Directivei privind ocuparea forței de muncă temporară, pentru a reglementa piața și cer agențiilor de angajare să coopereze pe deplin de acum  încolo pentru a proteja mai bine lucrătorii migranți“, este declarția eurodeputatei laburiste Agnes Jongerius, citată de trow.nl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel