Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europa cu trenul: 35.000 de tineri pot obține permise gratuite de călătorie pentru a vizita Europa
WhatsApp
Un număr de 35.000 de tineri se pot înscrie în programul DiscoverEU pentru un permis gratuit de călătorie pentru a vizita Europa cu trenul, potrivit unui comunicat de presă transmis de Comisia Europeană.

Instituția transmite că runda de înscrieri începe miercuri, 15 martie, la ora 12:00 și se va încheia la 29 martie, la ora 12:00. Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale).

Potrivit comunicatului, candidații selectați născuți în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Runda de înscrieri este deschisă candidaților din Uniunea Europeană și din țările terțe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

„Tinerii pot câștiga un permis gratuit de călătorie în Europa, pentru a explora, timp de 30 de zile, Europa și patrimoniul său cultural bogat. Până în prezent, peste 8300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acțiuni pregătitoare a Parlamentului European. Această inițiativă a fost integrată în noul program Erasmus+ 2021-2027.

Din 2018, aproape 916.000 de candidați s-au înscris pentru cele 212 700 de permise de călătorie disponibile.

Pentru a se înscrie, candidații eligibili trebuie să completeze un chestionar cu variante multiple de răspuns care testează cunoștințele generale despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor. Există, de asemenea, o întrebare suplimentară, drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale. Cu cât estimarea este mai apropiată de răspunsul corect, cu atât mai multe puncte primesc participanții. Acest lucru va permite Comisiei să realizeze un clasament al candidaților. Comisia le va oferi candidaților permise de călătorie în funcție de clasament, până la epuizarea biletelor disponibile.

Selecția se va face în funcție de naționalitate și/sau de țara de reședință, în funcție de numărul de permise de călătorie alocate fiecărei țări. Numărul permiselor alocate pentru fiecare țară în parte va fi publicat împreună cu rezultatele selecției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel