Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Erupție spectaculoasă la un vulcan din Japonia: Fumul s-a ridicat la 5 km înălțime VIDEO
WhatsApp
Un vulcan situat în sud-vestul Japoniei a erupt cu o intensitate surprinzătoare, aruncând în aer cenuşă până la 5.000 de metri altitudine. 
Erupție spectaculoasă la un vulcan din Japonia: Fumul s-a ridicat la 5 km înălțime VIDEO / Foto: TikTok

Vulcanul Sakurajima, situat în sud-vestul Japoniei, a erupt miercuri în jurul orei locale 18:33 (09:33 GMT), eliberând un nor impresionant de gaze şi cenuşă în atmosferă. Această erupţie, cea mai semnificativă din 2020 încoace, a alarmat autorităţile şi a determinat o serie de măsuri de precauţie pentru populaţia locală.

Conform informaţiilor furnizate de Agenţia Japoneză de Meteorologie (JMA), nivelul de alertă a rămas ridicat în perimetrul din jurul muntelui, iar populaţia a fost îndemnată să evite zona afectată şi să nu se apropie de vulcan. Autorităţile au subliniat importanţa respectării acestor măsuri pentru a preveni orice tragedie.

Erupţia vulcanului Sakurajima a generat o coloană de gaze şi cenuşă care a atins înălţimi remarcabile, ajungând până la 5.000 de metri altitudine, cea mai mare înălţime observată după o altă erupţie din 2020. De asemenea, fragmente de rocă vulcanică au fost proiectate din crater la distanţe de până la 1,3 kilometri.

 

Sakurajima este unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia

 

Situaţia a stârnit îngrijorare în rândul autorităţilor, având în vedere că Sakurajima este unul dintre cei mai activi vulcani din Japonia, fiind sub nivelul de alertă de gradul 3 din 5. Aceasta înseamnă că riscul de erupţie este considerat a fi moderat, dar nu poate fi ignorat. În plus, accesul în zona craterului este interzis încă din 2016, deoarece se ştie că acest vulcan poate fi imprevizibil şi periculos.

În prezent, aproximativ 600 de persoane locuiesc într-o rază de patru kilometri de vulcan, iar autorităţile monitorizează îndeaproape situaţia pentru a asigura siguranţa acestora. Se estimează că cenuşa vulcanică se va deplasa în direcţia nord-estică şi va afecta prefectura Kagoshima, unde este situat vulcanul, precum şi zonelevecine Miyazaki şi Kumamoto.

Populaţia este îndemnată să rămână vigilentă şi să urmeze îndrumările autorităţilor pentru a evita eventualele pericole asociate cu erupţiile vulcanice.

 

@natures.anger Most Amazing Lightning Volcano ⚡️????????#natureanger #volcano #lightning ♬ snowfall - Øneheart & reidenshi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel