Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Erdogan vrea să-i aducă pe Zelenski și pe Putin la masa negocierilor: „Nu ne-am pierdut speranța”
WhatsApp
Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, vineri, că plănuiește să aibă convorbiri telefonice cu omologii săi din Rusia și Ucraina, în zilele următoare, și va încerca să-i convingă pe aceștia să vină la o întâlnire a liderilor în Turcia, pentru a pune capăt războiului

Turcia, stat membru al NATO, are graniță maritimă cu Ucraina și Rusia în Marea Neagră și are legături bune cu ambele țări implicate în conflict.

Odată cu începerea războiului, a avut un rol de mediere. Turcia a găzduit discuții între miniștrii de externe din Ucraina și Rusia în Antalya și negociatori din ambele țări la Istanbul. În același timp, insistă pentru o întâlnire a liderilor celor două țări, potrivit Reuters.

„Nu ne-am pierdut speranța”, a spus Erdogan, întrebat fiind despre discuțiile dintre Kiev și Moscova. „Prietenii noștri vor lua legătura cu ei astăzi, intenționăm să avem din nou convorbiri cu Putin și Zelenski astăzi sau mâine”, a spus el, transmite Digi24.

„Prin aceste convorbiri intenționăm să ducem procesul de la Istanbul la nivelul liderilor”, a adăugat el.

 

Rusia susține că a trimis o propunere lui Zelenski, pentru încetarea războiului. Președintele Ucrainei spune că nu a primit nimic 

 

Kremlinul a afirmat, joi, că Moscova aşteaptă în continuare răspunsul Ucrainei la cea mai recentă propunere scrisă a Rusiei din cadrul negocierilor de pace, despre care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că nu ştie nimic, relatează Reuters.

"Repet din nou, propunerile noastre, de fapt ultima versiune, au fost deja predate oponenţilor noştri, delegaţiei de negociere ucrainene", a explicat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Acesta a adăugat că Moscova este la curent cu comentariul lui Zelenski, menţionând că "acest lucru ridică o serie de întrebări privind de ce nu îi comunică nimeni preşedintelui Zelenski versiunile noastre de text".

"N-am auzit nimic, n-am văzut nimic. Sunt convins că nu ne-au predat nimic", a spus miercuri preşedintele ucrainean la o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului european Charles Michel, relatează Agerpres. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel