Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Enel va ieşi de pe piaţa din Rusia. Cea mai mare companie europeană de utilităţi şi-a vândut întreaga participaţie firmei Lukoil
WhatsApp
Enel SpA a anunţat finalizarea vânzării subsidiarei sale din Rusia, ieşind din această ţară, transmite Reuters.
Enel va ieşi de pe piaţa din Rusia. Cea mai mare companie europeană de utilităţi şi-a vândut întreaga participaţie firmei Lukoil

Cea mai mare companie europeană de utilităţi şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la PJSC Enel Russia firmei Lukoil şi fondului de investiţii Gazprombank-Frezia, pentru aproximativ 137 milioane de euro.

 

Enel are o datorie de aproximativ 610 milioane de euro



Tranzacţia ar urma să aibă efecte pozitive asupra datoriei nete a Enel de aproximativ 610 milioane de euro şi un impact negativ asupra profitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Efectul contabil de 1,3 miliarde de euro nu va avea niciun impact asupra rezultatelor economice obişnuite, a precizat într-un comunicat Enel.

În septembrie, preşedintele Vladimir Putin a emis un decret prin care a autorizat Enel să vândă participaţia majoritară deţinută la PJSC Enel Russia.

Enel are în Rusia două parcuri eoliene şi trei centrale electrice pe bază de gaze, iar în martie a anunţat că explorează opţiunile privind aceste active, după invadarea Ucrainei, conform Agerpres. 

Vezi și

Șeful Gazprom face previziuni sumbre pentru întreaga Europă: „Doamne ferește, poți îngheța orașe întregi, teritorii întregi”

 

După Germania și Statele Unite, răspunde și Franța apelului Kievului, care cere cu disperare crearea unui „scut” antiaerian asupra Ucrainei, după atacurile cu rachete din ultimele zile.

Miercuri seară, președintele Emannuel Macron a anunțat că Franța va trimite ucrainenilor sisteme de apărare antiaeriană. Între timp, bombele rușilor au căzut din nou peste Herson, Zaporojie și un mic oraș din regiunea Donețk, unde au ucis șapte oameni. 

Un montaj şocant cu prăpădul provocat luni în Ucraina de zecile de rachete ruseşti a fost difuzat pe un ton triumfalist de postul de televiziune deţinut de Gazprom. Ucrainenii au răspuns sfidător. De altfel, șeful Gazprom nu se sfiește să facă previziuni sumbre pentru întreaga Europă, despre care, spune el, nimeni nu poate garanta că nu va îngheța la iarnă.

„Știți, chiar dacă o iarnă poate fi relativ caldă, o săptămână sau chiar cinci zile ar putea fi anormal de frig. Iar în această scurtă perioadă de timp, Doamne ferește, poți îngheța orașe întregi, teritorii întregi”, susține Alexei Miller, șeful Gazprom, conform Știrile PRO TV.

Între timp, în Ucraina au continuat atacurile nemilose cu rachete ale rușilor, la Herson, Melitopol si Zaporojie. Bombele au distrus complet un centru de reabilitare pentru copii la Zaporojie.

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel