Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emmanuel Macron spune că în Franța ar putea începe războiul civil
WhatsApp
Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un podcast difuzat luni că în Franța ar putea începe un război civil dacă alegerile vor fi câștigate de Adunarea Națională (RN) sau de Noul Front Popular, relatează Reuters.   

Macron a declarat pentru podcastul „Generation Do It Yourself” că manifestul partidului RN (partidul lui Marine le Pen) – care în sondaje se află pe primul loc – și soluțiile lor pentru a face față temerilor legate de criminalitate și imigrație s-au bazat pe „stigmatizare sau divizare”.

„Cred că soluțiile date de extrema dreaptă sunt excluse, pentru că ei clasifică oamenii în funcție de religie sau origini și asta duce la diviziune și la război civil”, a spus el în podcast.

Macron a făcut aceleași remarci și la adresa partidului de extremă stângă France Unbowed (LFI), care face parte din coaliția Noul Front Popular.

„Este un război civil și în spatele acestei doctrine pentru că ei clasifică oamenii doar în funcție de viziunea lor religioasă sau de comunitatea din care aparțin, ceea ce este de fapt un pretext pentru a justifica izolarea acestor oameni de restul comunității naționale și în acest caz, ar declanșa un război civil cu cei care nu împărtășesc aceleași valori”, a spus Macron.

Reacția șefilor partidelor vizați de Emmanuel Macron

 

În momentul în care i s-a cerut să răspundă comentariilor lui Macron privind războiul civil, președintele RN, Jordan Bardella - văzut ca un posibil premier dacă RN câștigă cele mai multe voturi la alegerile anticipate - a răspuns la M6 TV: „Un președinte nu ar trebui să spună asta”.

Liderul France Unbowed, Jean-Luc Melenchon, a criticat, de asemenea, comentariile lui Macron într-un interviu pentru France 2 TV și a spus că războiul civil ar fi rezultatul politicilor duse de însuși Macron. 

Reamintim că președintele Frantei, Emmanuel Macron, a dizolvat parlamentul francez și a convocat alegeri anticipate după rezultatele slabe obținute de partidul său la alegerile europarlamentare. Partidul de extremă dreapta Adunarea Națională (RN) și coaliția de extremă stânga Noul Front Popular se află în fruntea preferințelor francezilor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel