Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emmanuel Macron, declaraţii dure pentru ţările "anglo-saxone": Să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri
WhatsApp
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a criticat vehement vineri, la "Summitul social" organizat de Uniunea Europeană, atitudinea ţărilor "anglo-saxone", cerându-le să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anticoronavirus.

"Pentru ca vaccinurile să circule, nu trebuie blocate ingredientele vaccinurilor. Însă, în momentul de faţă, anglo-saxonii blochează multe dintre aceste ingrediente şi vaccinurile. În momentul de faţă, sută la sută dintre vaccinurile produse în Statele Unite ale Americii sunt destinate pieţei americane", a afirmat Emmanuel Macron în momentul sosirii la "Summitul social" al Uniunii Europene, organizat în oraşul portughez Porto.

Emmanuel Macron a pledat, potrivit postului BFMTV, pentru "solidaritate la nivel mondial" în distribuirea vaccinurilor anticoronavirus, subliniind că în spaţiul Uniunii Europene s-au produs 110 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care 45 de milioane au fost exportate. "Noi suntem cei mai generoşi din lume în prezent în rândul ţărilor dezvoltate", a notat Emmanuel Macron.

Germania a anunţat că se opune propunerii Administraţiei Joseph Biden privind exportul licenţelor de producţie pentru vaccinurile anticoronavirus. "Protejarea proprietăţii intelectuale reprezintă o sursă de inovare şi trebuie să rămână aşa. Factorii care limitează producţia vaccinurilor sunt capacităţile de producţie şi standardele înalte de calitate, nu licenţele de producţie", a argumentat Guvernul de la Berlin.

Guvernul Marii Britanii a anunţat, conform BBC News, că "va colabora cu membri ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii" pentru facilitarea producţiei de vaccinuri.

Marile companii farmaceutice argumentează că producţia de vaccinuri este complexă, astfel că cedarea licenţelor nu ar rezolva imediat problema, în contextul necesităţii unor unităţi de producţie adecvate.

Uniunea Europeană manifestă disponibilitate în sensul facilitării transferului licenţelor de producţie, dar decizia depinde de consensul statelor membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel