Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eforturi permanente pentru a le furniza ucrainenilor toate echipamentele de care au nevoie pentru a se apăra de invazia Rusiei
WhatsApp
Grupul european de comandă se străduieşte să furnizeze ucrainenilor toate echipamentele de care au nevoie pentru a se apăra de invazia Rusiei. Un efort permanent, cu un flux zilnic de transporturi cu materiale şi tehnică de luptă. 
UE face presiuni pentru achiziții comune de arme pentru a ajuta Ucraina

Ucrainenii au dovedit deja că luptă cu curaj în războiul patriotic împotriva forţelor ruseşti, dar pentru a rezista au nevoie de tehnică şi echipamente militare.

Forţele ucrainene au nevoie de capacităţi militare eficiente furnizate în timp util pentru a-şi apăra poporul. Acesta este misiunea celulei internaţionale de coordonare a donatorilor din Comandamentul european al Statelor Unite ale Americii. Structura coordonează eforturile naţiunilor donatoare din întreaga lume, pentru a transfera Ucrainei capacităţile militare de care are nevoie. În primele zile ale invaziei ruse, echipe separate, britanice şi americane, executau aceeaşi misiune.

Oficialii au combinat echipele şi, în timp ce membrii Serviciului britanic şi american predomină, s-au adăugat celulei reprezentanţi din mai multe ţări, inclusiv ucraineni.

Eforturi permanenete pentru a le furniza ucrainenilor toate echipamentele de care au nevoie pentru a se apăra de invazia Rusiei

 

Misiunea celulei a evoluat. Când Rusia a ameninţat pentru prima dată Ucraina a fost un sistem "push", ceea ce înseamnă că naţiunile donatoare împingeau în ţară cât mai repede posibil sisteme de luptă împotriva blindatelor şi antiaeriene, precum rachetele Javelin şi Stinger şi muniţia pentru arme de calibru mic. Aceasta a evoluat într-un sistem "pull", în care Ucraina este capabilă să solicite echipamente militare de care are nevoie pentru a lupta împotriva ameninţării ruse.

Luptele care se duc în prezent în Donbas sunt fundamental diferite de confruntările care au avut loc în jurul Kievului în martie şi aprilie. Oficialii americani au spus atunci, în repetate rânduri, că pentru a-i îndepărta pe ruşi de Kiev, Ucraina are nevoie de sisteme de luptă antiblindate şi antiaeriene. În Donbas, luptele se bazează pe artilerie, ceea ce necesită echipamente diferite.

Colectarea capacităţilor este o altă provocare pe care militarii care fac parte din celulă trebuie să o depăşească. Ţările donatoare pot oferi modele ale aceluiaşi sistem, dar versiunile pot fi diferite.

Alte obstacole ce trebuie depășite 

 

Spre exemplu, se poate obţine un tun dintr-o ţară donatoare, militarii îl vor potrivi pe un şasiu dintr-o altă ţară şi muniţia dintr-o a treia, o a patra sau a cincea ţară donatoare poate asigura transportul pentru sistem. Ideea este de a furniza echipamentul armatei ucrainene cât mai repede posibil.

Există şi alte obstacole care trebuie depăşite. Manualele şi specificaţiile de întreţinere trebuie traduse din diferite limbi în ucraineană. Există limite impuse pentru armele şi muniţiile din era sovietică şi pe care soldaţii ucraineni le folosesc şi, în paralel, aceştia fac tranziţia la sisteme de arme mai noi, compatibile cu NATO. Aceasta implică instruire, iar celula coordonează şi eforturile de pregătire în Occident pentru soldaţii ucraineni, relatează Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel