Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dr. Virgil Musta, despre persoanele nevaccinate: Riscul de a face o formă gravă de COVID este de 100 de ori mai mare
WhatsApp
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a declarat că, în țările cu grad mare de vaccinare, numărul bolnavilor de COVID care au ajung la Terapie Intensivă este foarte mic. Potrivit statisticilor, riscul de a face o formă gravă a bolii este de 100 de ori mai mic la persoanele vaccinate decât la cele nevaccinate.
virgil_musta_medic

"Ne așteptam la această creștere, pentru că în Europa de Vest, de o lună numărul cazurilor deja a crescut foarte mult, se confruntă cu mii și zeci de mii de cazuri și foarte probabil ca să fi ajuns această situație și la noi în țară. Datorită contagiozității foarte mari a acestui virus, cu 60% mai mare decât varianta Alfa, virusul produce îmbolnăviri foarte rapid, ceea ce vedem și noi că numărul de cazuri va crește și robabil că va crește într-o progresie geometrică în următoarele zile", a afirmat, luni, la Digi24Virgil Musta.

Potrivit medicului, există o diferență clară între țările cu grad mare de vaccinare și cele cu grad scăzut de vaccinare în privința numărului de cazuri care ajugla ATI. "În țările care au un procent foarte mare de vaccinare, cum este Anglia, Israel, s-a observat că, deși au un număr foare mare de infectări, numărul de cazuri severe care ajung în terapie intensivă este foarte mic, în jur de 0,18%. Ceea ce din păcate nu se întâmplă în țările unde gradul de vaccinare este scăzut. De exemplu, la noi la Terapie Intensivă locurile sunt ocupate cu forme grave de boală, critice, deși numărul de cazuri (de coronavirus - n.r.) nu este foarte-foarte ridicat", a mai arătat Virgul Musta.

El avertizează că persoanele vacinate, chiar dacă se îmbolnăvesc de COVID, fac o formă ușoară a bolii. "Statisticile arată în felul următor: pentru pacienții care sunt vaccinați, fac forme severe 0,1% și decedează 0,01%. În cazul în care pacienții nu sunt vaccinați, riscul de formă severă este de 10% și deces de 3-4%, ceea ce este o mare diferență. De aceea, (vaccinare n.r.) este cea mai eficientă măsură de prevenție", a declarat medicul epidemiolog.

[citeste si]

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel