Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dovezi ale crimelor de război: imagini care arată momentele dinaintea execuției unor civili - VIDEO
WhatsApp
O investigație a New York Times a scos la iveală noi dovezi ale presupuselor atrocități de război comise de forțele rusești în Bucea, oraș aflat la periferia capitalei ucrainene, relatează Sky News.

În două înregistrări video, parașutiști ruși pot fi văzuți conducând un grup de oameni sub amenințarea armei de-a lungul unei străzi.

Unii dintre prizonieri sunt se țin de centurile celor din fața lor, în timp ce alții au mâinile deasupra capului.

Filmările ar fi fost filmate la 4 martie de o cameră de supraveghere și de un martor aflat într-o casă din apropiere și au fost obținute de New York Times.

Rusia a negat în repetate rânduri că ar fi comis crime de război în timpul ocupării orașului.

9 persoane executate cu sânge rece

 

Înregistrările video obținute de jurnaliștii de la NYT au fost filmate pe 4 martie de o cameră de luat vederi și un martor aflat într-o casă din apropiere.

În total nouă persoane sunt ținute captive de forțele rusești dar unul dintre bărbați avea să fie eliberat de ruși după ce a mărturisit că ar fi un luptător, potrivit investigațiilor făcute la fața locului de jurnaliștii americani.

Bărbații sunt ținuți cu fața la pământ, printre aceștia numărându-se unul îmbrăcat cu un pulovăr albastru distinctiv. Înregistrarea video se termină. Însă mai mulți martori oculari au relatat pentru The Times ce s-a întâmplat apoi.

Soldații au dus bărbații în spatele unei clădiri de birouri din apropiere pe care rușii o ocupaseră și transformaseră într-un centru de comandament improvizat.

Apoi s-au auzit focuri de armă. Prizonierii nu s-au mai întors.

VIDEO 1

 

VIDEO 2

 

VIDEO 3

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel