Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două românce dispărute fără urmă la patru zile de la incendiului devastator din Valencia. Regele Felipe al VI-lea: „Este doliul întregii Spanii"
WhatsApp
În urma incendiului puternic care a mistuit un bloc de locuințe în Valencia, două românce, mamă și fiică, sunt date dispărute, iar îngrijorarea comunității crește odată cu trecerea timpului fără nicio veste despre soarta lor.
Două românce dispărute fără urmă la patru zile de la incendiului devastator din Valencia. Regele Felipe al VI-lea: „Este doliul întregii Spanii"

Potrivit informațiilor furnizate de presa spaniolă, cele două femei nu au fost văzute de la izbucnirea incendiului, acum patru zile.

Incendiul din Valencia se soldează cu cel puțin 10 morți și două românce dispărute, o femeie și fiica sa, care locuiau într-un apartament situat la etajul opt al clădirii. Unul dintre vecinii care se aflau acolo, în clădirea incendiată, a vorbit vineri pentru Antena 3 Noticias. 

"Din fericire, eu sunt bine. Soția mea locuiește cu mine. Eu am 76 de ani. Sunt șocat să văd aceste... îmi este foarte greu să văd clădirea, este oribil, mă uit la televizor, nu-mi vine să cred, este uimitor. Se pare că sunt și copii care au murit", a izbucnit în lacrimi. 

"Nici nu pot să cred că ceva de o asemenea magnitudine se întâmplă într-o clădire recentă. Încă pot să înțeleg acest lucru într-o clădire veche. Era acoperită cu poliuretan", declară el conform presei spaniole.

 

Cele două românce locuiau chiar deasupra apartamentului unde a pornit incendiul

 

Administrația blocului a confirmat că cele două românce, locatare în apartamentul numărul 95, au fost date dispărute. Potrivit declarațiilor administratorului blocului, Adriana Banu, mama și fiica locuiau chiar deasupra apartamentului unde a izbucnit incendiul.

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine, atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu pentru Ştirile ProTV, potrivit News.ro.

Cu toate acestea, autoritățile din Spania au precizat că au reușit să găsească toate persoanele dispărute în urma tragediei și continuă să identifice cadavrele descoperite după stingerea incendiului. Până în acest moment, Ministerul Afacerilor Externe al României nu a confirmat oficial existența românilor printre persoanele dispărute.

Focul, alimentat de vântul puternic, s-a răspândit rapid, înghițind întreaga clădire în doar câteva minute. Numeroși locatari au fost blocați pe balcoane, încercând disperați să scape de flăcările care amenințau viața lor. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, iar șase dintre aceștia au suferit răni în timpul operațiunii de salvare.

 

Regele "șocat" de ceea ce s-a întâmplat

 

Regele Felipe al VI-lea a dedicat "o amintire plină de emoție" victimelor incendiului care a avut loc joi în cele două clădiri din Valencia. Regele s-a declarat "șocat" de ceea ce s-a întâmplat și și-a început discursul de la Mobile cu o evocare a celor afectați de incident.

"Doliul întregii Valencia este doliul întregii Spanii", a spus el conform presei spaniole.

Președintele Federației, María José García-Pelayo, a transmis solidaritatea administrațiilor locale cu victimele și familiile acestora, precum și cu rezidenții răniți și cu cei afectați de acest grav incendiu. Ea s-a adresat, de asemenea, primarului din Valencia, María José Catalá, pentru a-și arăta grija și pentru a-i transmite întregul sprijin al FEMP în fața evenimentelor dramatice care au afectat orașul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel