Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donație de 3 milioane de euro de la un prinț din Qatar pentru prințul Charles
WhatsApp
Prințul Charles a vorbit în limba română: „Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România”

Moștenitorul tronului britanic, Prințul Charles, a primit un milion de euro de la șeicul Qatarului, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani. În ediția de duminică, thetimes.co.uk, a publicat informația că Prințul Charles a primit o importantă sumă de bani și alte donații în numerar pe care Al Thani, fost premier catarez între 2007-2013, le-a făcut pentru organizațiile de caritate conduse de monarh.

Sumele date de Hamad, care a fost și ministru de Externe al Qatarului în perioada 1992-2013, au fost primite de prințul britanic între anii 2011 și 2015, în numerar, câte un milion de euro la trei date diferite, potrivit publicației britanice. O dată, șeiul a oferit milionul de euro prințului în pungi cu sigla magazinului de lux din Londra, Fortnum&Mason. Altă dată, susține Sunday Times, moștenitorul coroanei britanice a primit o geantă de călătorie conținând tot un milion de euro, în timpul unei întâlniri private cu șeicul, la reședința sa din Clarence House, în 2015.

Departamentul de comunicare al Palatului Regal a declarat, aseară, pentru aceeași publicație, că banii „au fost imediat transferați uneia dintre organizațiile de caritate ale prințului, care a aplicat procedurile de guvernare așteptate și ne asigură că procesele corecte au fost urmate”. The Sunday Times explică în același articol că, după ce a primit valiza, Charles a dat-o la doi consilieri care „au numărat banii de mână”, presupuse bancnote de 500 de euro, după care au pus-o la dispoziția băncii Coutts, cea responsabilă de bunurile monarhiei. Aceasta, la rândul ei, a depus suma în contul Prince of Wales Charitable Fund, cea care distribuie granturi pentru proiectele prințului.

Publicația britanică menționează că întâlnirile prințului cu șeicul nu apar în lista angajamentelor oficiale asumate de membrii Curții și sublinază că regimul privind cadourile regale prevăd că familia poate accepta cecuri în numele unei organizații de caritate, dar se stipulează nimic în privința celor în numerar.

Șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este supranumit „omul care a cumpărat Londra” după ce și-a folosit averea și influența asupra fondurilor din Qatar, pentru a face investiții uriașe în Londra, Shard, Harrods și InterContinental London Park Lane. El este și proprietarul clubului de fotbal, Paris Saint-Germain.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel