Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi tineri au făcut schi nautic pe Canal Grande. Primarul Veneţiei: "Idioţi aroganţi care îşi bat joc de oraşul nostru" - VIDEO
WhatsApp
Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a denunţat miercuri "doi idioţi" care au fost filmaţi în timp ce făceau schi nautic pe Canal Grande, oferind ca recompensă o cină oricui i-ar identifica, relatează France Presse. 

Mai târziu după ce apelul său pe Twitter a devenit viral, primarul a anunţat că cei doi au fost găsiţi, iar plăcile lor - confiscate. El a adăugat că ambii vor fi trataţi "cum merită".

"Iată doi idioţi aroganţi care îşi bat joc de oraşul nostru", scrisese Luigi Brugnaro, făcând publică o înregistrare video care arăta doi tineri pe schiuri trase de o barcă cu motor pe canal, calea navigabilă cea mai celebră a acestui oraş italian.

"Ofer o cină celor care îi vor identifica!", exclamase el, potrivit Agerpres.

Edilul Veneţiei a trebuit totuşi să admită că nu poate face mare lucru pentru a-i aresta pe cei doi schiori, declarând:"Este nevoie urgentă să se dea mai multe puteri primarilor în materie de securitate publică".

După ce se transformase într-un oraş fantomă în timpul perioadei de izolare din cauza pandemiei de COVID-19, Veneţia atrage din nou turişti din lumea întreagă şi canalele sale sunt animate - la fel ca înainte de pandemie-de intensa circulaţie a bărcilor cu şi fără motor. 

VIDEO

 

Seceta face ravagii în Italia: Producția de ulei de măsline va fi la jumătate față de anii trecuți

 

Seceta face ravagii în Italia, iar proprietarii fermelor care produc vin și ulei de măsline susțin că producția va fi la jumătate față de anii trecuți.

Fermierii din Toscana, una dintre cele mai renumite regiuni italiene pentru industria vinului și a uleiului de măsline, încearcă să salveze cât se mai poate din recolta acestui an. Canicula și seceta au făcut ravagii, iar producția de ulei va fi aproape la jumătate față de anii trecuți.

În apropiere de Florența, în comuna San Casciano în Val di Pesa, dealurile sunt pline cu măslini, dar solul uscat de soarele arzător nu produce suficiente fructe.

Se estimează că producția uleiului de măsline va scădea cu aproape 60 la sută. Pentru a mai salva din recoltă, unii fermieri au improvizat un nou sistem de irigații, cu un tub instalat sub copaci, ce eliberează cantități mici de apă. Ei spun că schimbările climatice sunt vizibile, iar măslinii sunt plantați acum și în Vale d'Aosta, o regiune din nordul Italiei, renumită pentru iubitorii de schi.

Clima afectează și viile, inclusiv în Castellina în Chianti, zonă faimoasă pentru vinurile sale, potrivit Știrile TVR.

 

Agricultorii spun că în ultimii 30 de ani, din cauza schimbărilor climatice, dar și a bolilor care au afectat măslinii, producția de ulei s-a înjumătățit. În ceea ce privește vinul, deși culesul strugurilor are loc mai devreme în acest an, se estimează o scădere a producției cu 10 la sută.

Cel mai mare lac din Italia dispare din cauza secetei

 

Cea mai aprigă secetă care a afectat Italia, în ultimele decenii, a făcut ca Lacul Garda, cel mai mare din ţară, să-şi reducă semnificativ dimensiunile. Albia este acum vizibilă în multe porţiuni şi are aspectul unui deşert. Iar linia ţărmului a dat înapoi cu 30 de metri.

În nordul Italiei nu a mai plouat de mai multe luni. Iar căderile de zăpadă s-au redus în acest sezon cu 70 la sută faţă de anul precedent.

Afectate sunt şi râurile alimentate de lac, informează Observator. Debitul lor a scăzut considerabil, ceea ce a afectat irigaţiile terenurilor din zonă. Pierderile în agricultură sunt estimate la miliarde de euro.

Cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani

 

Luna trecută, Italia a decretat stare de urgenţă în nordul ţării, după ce mai multe regiuni au fost lovite de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Cele mai afectate zone sunt cele din jurul râului Po, care reprezintă aproximativ o treime din producţia agricolă a ţării.

Pentru următoarele cinci regiuni: Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont şi Veneto s-au alocat fonduri în valoare de 36.5 milioane de euro pentru a le ajuta să facă faţă penuriei de apă. Potrivit surselor ministeriale, citate de agenția ANSA, sunt așteptate 10,9 milioane de euro pentru Emilia-Romagna, 4,2 milioane pentru Friuli Venezia Giulia, 9 milioane pentru Lombardia, 7,6 milioane pentru Piemont și 4,8 milioane pentru Veneto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel