Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi soldați britanici şi un marocan, condamnaţi de ruși la moarte în Doneţk
WhatsApp
Doi cetăţeni britanici şi un marocan capturaţi de trupele ruse în Ucraina au fost condamnaţi la moarte de un tribunal nerecunoscut internaţional din aşa-numita "Republică Populară Doneţk", informează agenţia RIA Novosti, citată de BBC News.

Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, din Nottinghamshire, Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani din Bedfordshire, şi cetăţeanul marocan Saaudun Brahim au fost găsiţi vinovaţi că sunt mercenari şi au fost condamnaţi la moarte de "Curtea Supremă de Justiţie din Republica Populară Doneţk".

"Cei trei au fost găsit vinovaţi că sunt mercenari şi că au încercat să preia puterea şi să perturbe ordinea constituţională a Republicii Populare Doneţk", a declarat judecătorul Alexander Nikulin.

Rudele cetăţenilor britanici susţin că aceştia nu sunt mercenari, ci membri ai armatei ucrainene. Guvernul britanic cere Rusiei să le recunoască statutul de prizonieri de război.

Avocatul celor trei captivi, Pavel Kosovan, a declarat că sentinţele de condamnare la moarte vor fi contestate în apel.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa aşa-numitei Republici Populare Doneţk şi a Republicii Populare Lugansk în februarie, cu câteva zile înainte de lansarea intervenţiei militare în Ucraina.

Citește mai departe: Rusia ameninţă Occidentul cu un conflict militar direct din cauza atacurilor cibernetice

 

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi după-amiază, Occidentul că există riscul unor confruntări militare directe din cauza atacurilor cibernetice lansate asupra Rusiei, pe care le-a atribuit în principal Statelor Unite şi Ucrainei.

Ministerul de Externe de la Moscova acuză că infrastructura esenţială a Rusiei şi instituţiile sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice, pe care le atribuie Statelor Unite şi Ucrainei. Duminică, site-ul Ministerului rus al Locuinţelor a fost vizat de un atac cibernetic care a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană "Glorie Ucrainei".

"Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive. Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional", a reacţionat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Reuters, acuzând Washingtonul că "reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv".

"Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe , cu efecte imprevizibile", atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel