Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi ruși au fugit de serviciul militar impus de Putin, până în Alaska cu barca
WhatsApp
Doi ruși care au fugit de serviciul militar au cerut azil în Statele Unite după ce au ajuns cu barca în Alaska, au anunțat joi (6 octombrie) autoritățile.
Doi ruși au fugit de serviciul militar impus de Putin, până în Alaska cu barca

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat luna trecută o mobilizare militară parțială pentru războiul pe care Moscova îl poartă în Ucraina. Zeci de mii de bărbați au fugit în străinătate pentru a evita să fie înrolați.

 

Doi ruși au cerut azil în Alaska pentru a evita serviciul militar obligatoriu

 

Biroul senatorului Lisa Murkowski, care reprezintă Alaska, a declarat că doi ruși au cerut azil pentru a evita serviciul militar obligatoriu. Ei au fost găsiți în apropierea unui oraș din Alaska, la aproximativ 64 km de coasta rusă.

Campania de mobilizare a lui Putin s-a dovedit a fi una dintre cele mai nepopulare acțiuni ale Moscovei, declanșând proteste în orașe și regiuni din întreaga țară. Invazia Rusiei în Ucraina, care a început la 24 februarie, a început să se destrame după ce o contraofensivă ucraineană a recâștigat mii de kilometri pătrați de teritoriu în ultima lună.

Guvernatorul din Alaska, Mike Dunleavy, a declarat că cele două persoane au venit din Rusia cu o barcă și sunt interogate.

"Nu anticipăm un flux continuu de indivizi sau o flotilă de indivizi. Nu avem niciun indiciu că se va întâmpla așa ceva, așa că s-ar putea să fie o situație izolată", a declarat Dunleavy într-un comunicat.

 

Ambasada Rusiei la Washington intenționează să discute cu cei doi cetățeni ruși

 

Ambasada Rusiei la Washington este la curent cu acest caz și intenționează să aibă în curând o conversație telefonică cu cei doi cetățeni, a declarat o purtătoare de cuvânt a misiunii, citată de agenția de presă Tass.

Senatorul Dan Sullivan, care reprezintă de asemenea Alaska, a declarat că oficialii de la Vamă și Protecția Frontierelor evaluează cazul, care arată că "poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei".

Departamentul pentru Securitate Internă a confirmat că cele două persoane au sosit marți.

"Indivizii au fost transportați la Anchorage pentru inspecție, care include un proces de verificare și control, iar apoi au fost procesați ulterior în conformitate cu legile americane aplicabile în materie de imigrație", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului, conform Euractiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel