Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români din Spania au furat o tonă de cablu folosit în rețeaua telefonică. Prinși când îl ardeau pe câmp, pentru a scoate cuprul
WhatsApp
Doi români au fost arestați în Spania, după ce au fost prinși în timp ce ardeau o tonă de cablu pentru a scoate cuprul din interior. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că aceștia au furat aproape o tonă de cablu de cupru, folosit la liniile telefonice. 
Cei doi români ardeau cablurile pe câmp (Foto: Garda Civilă)

Agenții Gărzii Civile a Comandamentului Guadalajara au arestat două persoane, dintre care una cu antecedente penale, pentru furt de cablu telefonic.

Potrivit publicației Nueva Alcarria, evenimentele care au dus la aceste arestări au avut loc în urmă cu câteva zile trecută, când un agent de mediu a surprins două persoane care ardeau cablu de cupru într-un loc izolat în apropierea autostrăzii A-2 din municipiul Trijueque, împrejurare pe care a raportat-o Gărzii Civile, oferind detalii despre vehiculul în care au fugit.

Conform inspecției efectuată de Garda Civilă, agenții au descoperit o cantitate uriașă de cabluri furate de la linia telefonică. O parte dintre acestea erau deja arse, iar o altă parte era pregătită să fie arsă și metalul neferos din interior extras.

Românii au fost prinși în flagrant

 

A doua zi, polițiștii spanioli au organizat o acțiune prin care i-au pândit, reușind să-i aresteze pe presupușii autori. Vehiculul suspect a fost reperat în apropierea zonei în care a fost ars cablul, iar românii au fost arestați după o urmărire cu poliția, care s-a terminat cu un accident rutier.

Inițial, a fost arestată o femeie care se afla în vehicul. După accidentul rutier, celălalt individ a fugit pe jos și a fost localizat două ore mai târziu ascuns într-o zonă de drenaj a autostrăzii A-2 la kilometrul 83.

În final, operațiunea s-a încheiat cu arestarea a doi cetățeni români, o femeie în vârstă de 24 de ani și un bărbat în vârstă de 30 de ani, acesta din urmă având un lung cazier judiciar și trei mandate în vigoare emise de instanțe diferite, dintre care unul a dispus arestarea și încarcerarea sa.

De asemenea, a fost recuperată o tonă de cablu de cupru de la instalațiile telefonice.

La această operațiune au participat patrule ale Serviciului de Securitate Cetățenească, ale Subsectorului de Trafic și ale USECIC din cadrul Comandamentului Gărzii Civile din Guadalajara, mai scrie sursa citată

Acesta nu este un caz izolat. Nu mai departe de luna iulie, alți trei români au fost arestați în Spania, după ce au furat peste 500 de metri de cablu telefonic. Ca și cei doi arestați în urmă cu câteva zile, aceștia urmăreau să valorifice cuprul din interior, 'prada' fiind evaluată, în acel caz, la peste 8.000 de euro.   

În toate cazurile de furt de cablu pentru extragerea cuprului din interior, firmele de telecomunicații sunt părțile păgubite, daunele fiind evaluate de experții acestora. Tot aceste companii depun și plângeri oficiale pentru recuperarea pagubelor. 

Această metodă de a face bani rapid nu este populară doar în Spania. Recent, un român a fost arestat în Austria pentru același tip de infracțiune. Citește aici despre cazul românului care a furat cupru de 84.000 de euro.

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel