Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români arestați pe autostradă, în Austria. Polițiștii spun că îi supravegheau de mult timp
WhatsApp
În timpul unei razii, polițiștii au reținut doi români pe autostrada A10 Tauern.

Poliția din orașul Spittal an der Drau a efectuat verificări de rutină în trafic pe autostrada A10 Tauern, pe 1 iunie 2023, în jurul orei 06:00. În timpul verificării, aceștia au oprit un vehicul, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 44 și 29 de ani. Cei doi bărbați au fost duși la  secția de poliție pentru audieri imediate sub suspiciunea de spargeri multiple în rulote.

 

Mai multe spargeri de-a lungul A10 și A11

 

Biroul de poliție penală de stat din Carintia a preluat ancheta. În timpul interogatoriului, românul, în vârstă de 29 de ani, a mărturisit că a pătruns în rulotele din zonele de odihnă de-a lungul autostrăzii A11 Karawanken și A10 Tauernautobahn din statele federale Carintia și Salzburg, împreună cu bărbatul de 44 de ani. Aceste spargeri aveau loc în timp ce proprietarii rulotelor dormeau, scrie daili.at.

Deși bărbatul de 44 de ani nu a mărturisit, există suspiciunea că ar fi comis alte spargeri de acest tip în Carintia și Salzburg și anul anul trecut. Investigațiile în acest caz sunt încă în desfășurare.

Suma furată de la spargeri se ridică la o sumă de patru cifre. Daunele materiale cauzate de spargeri nu pot fi cuantificate momentan. Ambii cetățeni români au fost arestați și transferați la închisoarea din Klagenfurt.

 

Vezi și: Austria. Un român a furat o bicicletă electrică de mii de euro în cinci minute. Cum a acționat hoțul

 

Un român, de 57 de ani, este suspectat că a furat, sâmbătă  după-amiază, o bicicletă electrică în valoare de mii de euro într-un magazin de biciclete din Gleisdorf.

Potrivit stadiului actual al anchetei, românul, în vârstă de 57 de ani, se afla într-un magazin de biciclete din Gleisdorf, sâmbătă, în jurul orei 16.25. Potrivit polițiștilor, acesta s-a comportat cât se poate de discret, așteptând un moment potrivit.

La un moment de neatenție al angajaților magazinului, românul a luat o bicicletă electrică scumpă expusă la un stand. Românul a urcat pe bicicletă în timp ce se afla încă în magazin și a ieșit în grabă, scrie presa din Austria.

Imediat după ce angajații au raportat incidentul, patrulele de poliție au început o căutare în zona Gleisdorf. Suspectul a fost găsit și arestat la doar câteva sute de metri de locul faptei. 

Bărbatul a prezentat o carte de identitate românească care probabil a fost furată, dar polițiștii au reușit să stabilească adevărata identitate a hoțului. Bărbatul de 57 de ani este suspectat că a furat alte două biciclete electrice scumpe la începutul lunii martie 2023, folosind aceeași procedură. Interogat, suspectul a refuzat să facă vreo declarație. A fost dus la închisoarea Graz-Jakomini.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel