Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români arestați în Spania, după ce au cumpărat scutere și biciclete furate. Poliția: "Știau de unde provin bunurile"
WhatsApp
Agenții Poliției Naționale din Spania au arestat un spaniol în Almería, acuzat de furtul a cel puțin 14 scutere și biciclete electrice. De asemenea, au fost arestați și cei doi complici ai hoțului, doi români, care au cumpărat obiectele furate, cunoscându-le proveniența ilicită. 
Spania. Doi români, care au cumpărat scutere furate, în Almería, arestați

La domiciliul celor doi cumpărători români, Poliția Națională a găsit patru trotinete electrice, care, cu câteva zile înainte, fusese semnalate ca fiind furate.               

Din primele zile ale anului, numărul plângerilor privind furtul de scutere electrice și biciclete în Almería, cu același modus de operare, a crescut. Odată parcate la ușile supermarketurilor, sălilor de sport sau ale unităților de alimentație publică, și neavând dispozitive de securitate, care să împiedice jaful, acestea erau furate.

Poliția Națională din Almería a început atunci primele anchete. Cercetările au condus agenții la două persoane de origine română, care au cumpărat scuterele care fuseseră anterior furate, scrie almeria24h.com

Patru trotinete electrice furate, găsite în casele celor doi cumpărători români



Ancheta s-a încheiat cu arestarea unui bărbat de origine spaniolă, căruia Poliția Națională i-a atribuit până în prezent, furtul a 12 trotinete electrice și două biciclete.

În aceeași faptă au fost arestați și cei doi cetățeni români asupra cărora existau suspiciuni întemeiate cu privire la participarea lor la primirea obiectelor sustrase, în ale căror locuințe, Poliția Națională a găsit, la momentul arestării, patru trotinete electrice, care au fost raportate ca fiind furate.

Cei trei infractori au fost puși la dispoziția Tribunalului din Almería, acuzați de infracțiunile de furt și primire de bunuri furate.

Sfaturi pentru a evita să fii o victimă


Agenții de la Postul de Poliție din Almería recomandă cetățenilor asigurarea trotinetelor și bicicletelor de un element fix de mobilier urban sau legarea de dispozitivele destinate acestora, atunci când acestea nu urmează să fie lăsate pe drumurile publice.

Aceste elemente de securitate au un caracter deosebit, infractorii căutând să fure bicicletele care nu au lanțuri, lacăte sau alte dispozitive de blocare.

De asemenea, agenții recomandă să păstrați numărul de serie și factura de cumpărare a vehiculului, deoarece aceste numere sunt introduse  în bazele de date ale poliției și permite descoperirea și recuperarea bunurilor furate, vândute sau utilizate în mod nelegitim, de către hoți.

Dacă ați fost victima acestui tip de infracțiuni, Poliția Națională din Almería recomandă să mergeți la Comisariat pentru a depune o plângere, însoțită de documentația disponibilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel