Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dispută verbală între Elon Musk şi oficialii ucraineni. Zelenski: "Pe care Elon Musk îl preferaţi, pe cel care sprijină Ucraina sau pe cel care sprijină Rusia?"
WhatsApp
Elon Musk a provocat un val mare de reacţii în Ucraina, iar schimbul a mers până la insulte atunci când ambasadorul Kievului în Germania i-a cerut să "se ducă la naiba". Luni, preşedintele Volodimir Zelenski şi alţi oficiali ucraineni au dezbătut pe Twitter cu miliardarul american despre invazia rusă.

Schimbul a început cu propunerea lui Elon Musk de pace între Kiev şi Moscova bazată pe noile referendumuri supravegheate de ONU, renunţarea la Crimeea în favoarea Rusiei şi un "statut neutru" pentru Ucraina. Miliardarul american a lăsat pe seama abonaţilor săi de pe Twitter alegerea de a vota "Da" sau "Nu" pentru această propunere.

Dispută verbală între Elon Musk şi oficialii ucraineni

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns cu un alt sondaj pentru adepţii săi: "Pe care Elon Musk îl preferaţi, pe cel care sprijină Ucraina sau pe cel care sprijină Rusia?"

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a propus "un plan de pace mai bun" cu "eliberarea teritoriilor sale de către Ucraina, inclusiv a Crimeii anexate", o "demilitarizare şi denuclearizare" a Rusiei şi aducerea în faţa justiţiei internaţionale a "criminalilor de război". "Răspunsul meu foarte diplomat este să mergeţi la naiba", a lansat la rândul său ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik.

Zelenski: "Pe care Elon Musk îl preferaţi, pe cel care sprijină Ucraina sau pe cel care sprijină Rusia?"

 

Elon Musk a susţinut apoi că Rusia ar putea alege să conducă o mobilizare mai largă a populaţiei sale pentru un "război total" care va duce la "un număr devastator de morţi de ambele părţi". "O victorie ucraineană este puţin probabilă într-un război total. Dacă vă pasă de poporul ucrainean, căutaţi pacea", a scris el.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a decretat o mobilizare "parţială" şi a ameninţat că va folosi arme nucleare în faţa recentelor succese militare ucrainene, a cerut Kievului "să înceteze ostilităţile" şi "să revină la masa negocierilor". Volodimir Zelenski a susţinut că Kievul nu va negocia cu Moscova atât timp cât Vladimir Putin este preşedinte, potrivit 20minutes.fr, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel