Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Directorul secției de boli infecțioase Italia: Cele zece greșeli pe care să nu le faci pentru a evita o a doua infecție cu Covid-19
WhatsApp
"Virusul nu este încă învins", spune Massimo Andreoni, director al secției de boli infecțioase de la Spitalul Tor Vergata din Roma. De aceea, a pregătit câteva sfaturi despre cum te poți feri de virus.

Numărul tot mai mare de cazuri de Covid, după cum a explicat Massimo Andreoni, director al secției de boli infecțioase de la Policlinico Tor Vergata din Roma și director științific al Simit (Societatea Italiană de Boli Infecțioase și Tropicale), arată clar că "virusul nu este încă învins".

Prin urmare, este esențial să se mențină în continuare un nivel ridicat de atenție, "pentru a evita recăderea în valuri epidemice grave". Iată, așadar, potrivit expertului, care sunt cele zece greșeli pe care nu trebuie să le faci pentru a evita să te infectezi din nou și să răspândești virusul acasă sau la serviciu, conform Il Messagero.

 

Omicron 2, cele zece reguli de bază pentru a te veri de virus fără restricțiile impuse

 

Deși noile reguli ne vor permite în curând să nu mai purtăm masca, aceasta trebuie purtată întotdeauna în interior. Fie că este vorba de masca chirurgicală sau de cea mai protectoare, adică FFP2, este bine să continuăm să o folosim la locul de muncă, în magazine, teatre, cinematografe și restaurante. Să nu uităm că în interior, fără o ventilație adecvată, virusul se transmite mult mai bine. Noua variantă omicron 2, care are o contagiozitate ridicată, ar putea, prin urmare, să infecteze fără răgaz și să crească exponențial rata de infecție.

Pentru mulți oameni, odată cu sosirea primăverii și a vremii frumoase, a fi în aer liber fără mască înseamnă să-și recapete libertatea. Cu toate acestea, dacă nu vă protejați atât gura, cât și nasul s-ar putea dovedi periculos atunci când vă aflați brusc în mijlocul unui grup de prieteni sau cunoștințe. Să nu uităm că, chiar și în aer liber, există întotdeauna un risc de contagiune, iar dacă intrați în contact cu o altă persoană infectată, fără protecție și la o distanță de siguranță, probabilitatea de infectare este foarte mare.

 

Pandemia nu s-a încheiat chiar dacă mass-media se concentrează asupra altor probleme

 

A crede că pandemia s-a încheiat doar pentru că atenția mass-media se concentrează asupra altor probleme dramatice care pun în pericol toate țările este o greșeală pe care am putea-o plăti scump. Virusul nu a încetat niciodată să circule. Oamenii încă se îmbolnăvesc de la Covid. Și, deși este adevărat că acestea sunt adesea simptome ușoare, să nu uităm că, din păcate, mulți oameni ajung totuși în spital, la terapie intensivă și, în cele din urmă, nu reușesc să supraviețuiască.

 
Un lucru este cert: vaccinul ne protejează de riscuri grave. Dar a crede că, chiar și fără a fi finalizat ciclul de vaccinare, este posibil să rămânem în siguranță, pentru că acum suntem imuni, este periculos. Numai după ce a fost efectuat rapelul se poate considera că se are o imunitate care conferă protecție împotriva simptomelor grave.

Adesea, persoanele care fac sport, au un stil de viață sănătos și nu au afecțiuni deosebite cred că, chiar dacă se infectează, vor trece peste infecție fără probleme. Aceasta este o credință greșită. Din nefericire, mulți oameni au experimentat acest lucru pe teren. Pandemia ne-a învățat că, chiar și fără comorbidități, este posibil să se contracteze o infecție gravă și chiar să se ajungă la terapie intensivă.

 

Este greșit să lăsăm deoparte măsurile de precauție

 

Este greșit să lăsăm deoparte măsurile de precauție, începând cu masca, imediat după recuperarea de la Covid. Posibilitatea de reinfectare, adesea cu o variantă diferită, nu este neobișnuită. Această fază a pandemiei se caracterizează, de fapt, prin reinfecții la persoanele vindecate, dar și la cele vaccinate. Mulți oameni au fost infectați de până la trei ori. Întotdeauna capacitatea sistemului imunitar de a reacționa la atacul virusului este cea care face diferența.

Se crede adesea că persoanele reinfectate contractează oricum o formă ușoară a bolii, similară în esență cu o răceală. Dar aceasta este o credință falsă. Nu este adevărat că reinfecțiile nu pot fi grave. În prezent sunt raportate cazuri de persoane reinfectate, în special cele nevaccinate, care pot avea simptome severe și se pot trezi pe un pat de spital pentru câteva zile, fără certitudinea că boala poate fi depășită fără complicații.

 

Copiii se pot îmbolnăvi grav, de asemenea

 

Este greșit să credem că, dacă sunt infectați, copiii nu se pot îmbolnăvi grav. Din păcate, datele arată contrariul. În Italia există cazuri bine cunoscute de copii spitalizați sau internați la terapie intensivă și, din păcate, chiar decedați. Prin urmare, părinții ar trebui să se grăbească să-și protejeze copiii cu ajutorul antivaccinării.

Noua variantă Omicron nu este ultima. Prin urmare, este greșit să credem că SarsCov 2 poate provoca acum simptome asemănătoare răcelii, motiv pentru care nu ar trebui să ne temem de el. Cu cât relaxăm mai mult măsurile de precauție, cu cât ne îmbrățișăm mai mult și petrecem mai mult timp cu prietenii și familia ca în perioada pre-pandemică, cu atât virusul circulă mai mult și dă naștere la noi variante. Și nu este sigur că următorul va fi mai puțin periculos decât cel actual.

Mulți oameni încetează să mai folosească măsurile de precauție deoarece cred că virusul este acum slăbit și nu poate provoca o boală gravă. Din păcate, acest lucru nu este sigur în acest moment, deoarece pandemia nu s-a încheiat încă. Acestea sunt date observaționale care nu pot fi folosite pentru a oferi garanții absolute. Să nu uităm că zeci de oameni continuă să moară în fiecare zi ca urmare a infecției.

 

[citeste]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel