Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Despăgubire record în Italia: Familia unui român mort va primi 600.000 de euro din partea spitalului
WhatsApp
Despăgubiri record în Italia pentru familia unui român care ar fi trăit dacă i s-ar fi făcut la timp o biopsie pulmonară şi i s-ar fi depistat un nodul canceros. Familia sa va primi acum daune în valoare de 650.000 de euro.

Familia unui român va primi despăgubirile de la Spitalul din Perugia pentru malpraxis, informează Adevărul. Povestea românului mort în italia a început pe 19.02.2010, când I.I.M., care era dependent de fumat de mulți ani, s-a dus la Spitalul din Castiglione del Lago şi a fost transferat ulterior la Spitalul Silvestrini din Perugia în regim de urgenţă  pentru că se simţea foarte rău, iar starea sa se agrava.

Din nefericire pentru român, acesta a fost doar începutul, coșmarul bărbatului durând mai bine de 4 ani. În cele din urmă, acesta a murit în anul 2014.

În luna mai 2010, românul a fost supus unei tomografii PET – CT total body, dar nu si la examenul indicat în scrisoarea de externare – respectiv realizarea unei biopsii a nodulului găsit la lobul plămânului drept, examen care ar fi făcut posibilă identificarea la timp a unui nodul canceros.

Rudele sale au susţinut că lipsa unei biopsii pulmonare a scăzut șansele sale de vindecare.

 

Despăgubire record în Italia

 

Mai mult, diagnosticul pus greşit a schimbat complet prognosticul neoplasmului din favorabil (o intervenţie chirurgicală de lobectomie pulmonară superioară pentru a realiza recuperarea clinică completă) până la nefavorabil (în care neoplasmul s-a dezvoltat ulterior). Astfel, un diagnostic corect ar fi putut evita rezultatul letal al bolii și, implicit, moartea românului.

„Judecătorul a considerat munca personalului medical al Spitalului Silvestrini insuficientă. În perioada februarie – mai 2010 au omis, în faţa necesităţii binecunoscute de diagnosticare precoce a bolilor oncologice, în prezenţa unui nodul pulmonar „suspect” şi cu indicaţia expresă a medicului radiolog, să se procedeze biopsia formaţiunii găsite, rezultând o întârziere de aproximativ 3 ani în diagnosticul de neoplasm, cu agravarea consecinţelor bolii şi reducerea drastică a posibilităţilor de vindecare şi de supravieţuire”, scrie judecătorul în motivarea sentinţei.

Astfel, rudele românului mort cu zile vor primi desbăgubiri din partea spitalului Silvestrini din Perugia. Soţia şi copiii acestuia vor primi 597.780 de euro, la care se adaugă dobânzile aferente, suma finală fiind de aproape 650.000 de euro, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel