Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deficit de forță de muncă într-o regiune din Germania: peste 6.700 de posturi libere
WhatsApp
Potrivit unui studiu al Fundației Bertelsmann, în landul Saarland lipsesc câteva mii de îngrijitori calificați la grădinițe.
Deficit de forță de muncă înt-o regiune din Germania. Peste 6.700 de posturi libere pentru îngrijitori calificați. Sursa - pixabay.com

La zece ani de la introducerea dreptului legal la îngrijirea copiilor de la vârsta de un an, în Saarland există o lipsă de îngrijitori calificați, conform Fundației Bertelsmann. Proporția copiilor sub trei ani aflați în îngrijirea de zi în Saar este de 32%  sub media națională care este de 36%.

În total, 53 de părinți și-au dorit ca copilul lor din această categorie de vârstă să fie îngrijit, a constatat fundația. Pentru copiii cu vârsta de trei ani și peste, rata de îngrijire este de 89%, tot sub media de la nivelul țării, care este de 92%.

„Dacă un specialist este responsabil pentru mai mulți copii decât este recomandat, calitatea practicii educaționale are de suferit. Este nevoie de mai mult personal”, a explicat Kathrin Bock-Famulla, expert în educația timpurie a copilăriei la Fundația Bertelsmann.

În consecință, doar Saarland ar avea nevoie de 1.600 de îngrijitori calificați până în 2025. Conform prognozei, până în 2030 nu va fi posibil nici satisfacerea nevoilor părinților și nici îmbunătățirea raportului de personal, scrie hna.de.

În acest sens, specialiştii ar trebui eliberaţi de sarcini needucative. Atragerea persoanelor care își schimbă cariera este importantă. De asemenea, se propune ca orele de deschidere ale centrelor de zi să fie ajustate la șase ore pe zi. 

„Lipsa continuă de personal în educația timpurie are un impact asupra societății în ansamblu”, a avertizat Bock-Famulla.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel