Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur puternic produs în această după-amiază. Magnitudinea a fost de 5,3
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a fost înregistrat în urmă cu puțin timp. 

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs luni în regiunea Haiti, a anunţat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), citat de Reuters, scrie Agerpres. 

Magnitudinea cutremurului, care a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, a fost revizuită ulterior la 5,2, a precizat EMSC.

Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 5,3.

Un martor consultat de Reuters a declarat că seismul a fost resimţit puternic, însă a fost scurt, precizând că nu au fost observate daune importante imediat după producerea cutremurului. 

Cutremur de 5,3 grade în Grecia

 

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 pe scara Richter, înregistrat pe 9 ianuarie în oraşul Florina din nordul Greciei, a provocat pagube minore, dar a stârnit panică în rândul localnicilor având în vedere că epicentrul a fost localizat la câţiva kilometri distanţă de piaţa centrală, relatează EFE.

Seismul s-a produs la 22:43 GMT, la o adâncime de 13,7 kilometri, la 5 kilometri nord-vest de Florina şi a fost urmat de numeroase replici.

Autorităţile municipale din localităţile Florina, Amindeo şi Prespa, din prefectura Macedonia, au decis să nu redeschidă luni şcolile, cum s-a întâmplat în restul ţării, pentru a putea evalua starea clădirilor.

Potrivit pompierilor, până în prezent au fost raportate mici crăpături în interiorul unor clădiri şi câteva pagube mai serioase la unele balcoane.

După cutremur, localnicii şi-a părăsit casele şi s-au adăpostit în spaţii deschise, unde au fost surprinşi de seria de replici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel