Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur puternic în nord-vestul Turciei. 5,9 grade magnitudine și 70 de replici: oameni panicați au sărit de pe balcon
WhatsApp
Cutremurul a avut epicentrul în apropierea coastei Mării Negre şi a fost resimţit la Istanbul şi Ankara.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 5,9 grade pe scara Richter a zguduit provincia turcă Duzce, din nord-vestul ţării, la primele ore ale dimineţii de miercuri, dezlănţuind panică în rândul populaţiei, nefiind înregistrate până acum morţi sau clădiri prăbuşite, au informat autorităţile.

Cutremurul, care a fost resimţit la Ankara şi Istanbul, s-a produs la ora locală 4:08 a.m. şi a trezit cetăţenii mai multor provincii, a informat AFAD, serviciul public pentru situaţii de urgenţă şi catastrofe.

Până în prezent, "nu există informaţii despre pierderea de vieţi omeneşti, echipele noastre continuă să exploreze zona", a declarat ministrul turc de Interne Suleyman Soylu. De asemenea, Cevdet Atay, guvernatorul oraşului Duzce, a confirmat că nu există informaţii despre persoane decedate.

Cutremur puternic în nord-vestul Turciei. 5,9 grade magnitudine și 70 de replici

 

„Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică", a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca. Persoana internată în stare critică a fost rănită după ce a sărit de pe balcon din cauza stării de panică, au precizat autorităţile.

Potrivit ministrului turc de Interne, Süleyman Soylu, cutremurul nu ar fi provocat pagube semnificative în localităţile afectate şi nici victime. "Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4", a explicat el.

Potrivit televiziunii CNNTurk, mai mulţi răniţi au ajuns singuri la Spitalul de Stat Duzce. Se pare că au fost răniţi în timp ce fugeau sau săreau din casele lor.

"L-am simţit foarte puternic. În acest moment, oamenii sunt plecaţi din casele lor", a declarat primarul oraşului Duzce, capitala provinciei cu acelaşi nume.

"Nu există electricitate. Nicio veste despre răniţi, distrugeri sau decese nu a ajuns până acum la noi", a adăugat el.

Oameni panicați au sărit de pe balcon

 

Primarul a amintit de puternicul cutremur care în noiembrie 1999 a zguduit acelaşi oraş (Duzce, situat pe litoralul Mării Negre, între Ankara şi Istanbul), provocând 710 de morţi şi aproape 2.700 de răniţi.

"Suntem un oraş aflat într-o zonă seismică. Au trecut aproape 30 de ani de la cutremurul de la Duzce Locuinţele noastre sunt noi în proporţie de 80%. Vom ieşi cu toate echipamentele noastre", a spus el. "Majoritatea oamenilor sunt afară şi am suferit replicile cutremurului", a adăugat edilul.

De asemenea, Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS) a raportat cutremurul de pe coasta turcă a Mării Negre, pe care l-a măsurat cu o magnitudine de 6,1 pe scara deschisă Richter, un hipocentru la o adâncime de 10 kilometri şi un epicentru la 16 kilometri de Duzce, titrează Rador.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel