Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia, zguduită de cutremure: Un seism puternic cu magnitudinea 5,7, urmat de 20 de replici. UPDATE
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea 5,7 în largul coastei adriatice a Italiei a zguduit miercuri regiunea Marche (centru-est), a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), determinând locuitorii panicaţi să iasă în stradă, transmite France Presse. Seismul a fost urmat de 20 de replici.
Cutremur nou în Italia, de magnitudine 3,9. Continuă șirul seismic care a început pe 9 noiembrie

UPDATE 09:10

Cutremurul din această dimineață a fost resimțit în cea mai mare parte a Italiei. Seismul resimțit în centrul Italiei a avut o magnitudine de 5,7 și a fost înregistrat de Ingv în largul coastei regiunii Marche Pesaro. A fost urmat de mai multe replici. Epicentrul se află în largul coastei Marche din provincia Pesaro Urbino, la o adâncime de 8 km.

Potrivit ilmessaggero.it, alte 20 de cutremure, dintre care cel mai puternic cu magnitudinea 4, au fost înregistrate de Ingv pe litoralul din provincia Pesaro Urbino, după puternicul cutremur de la ora locală 7:07 cu magnitudinea 5,7. Un alt cutremur, cu magnitudinea 4, a fost înregistrat la 07:12, unul cu magnitudinea 3.1 la 07:15, unul cu magnitudinea 3.4 la 07:16, unul cu magnitudinea 3.6 la 07:19 și unul cu magnitudinea 2.5 la 07:23.

De la primele verificări efectuate de pompieri și protecția civilă, nu au fost constatate pagube la persoane și bunuri în urma cutremurului de intensitate 5,7 înregistrat de Ingv. Au fost mai multe apeluri telefonice către centrele de operațiuni, dar nicio solicitare de ajutor.

„Prim-ministrul, Giorgia Meloni, este în contact permanent cu Departamentul Protecției Civile și cu Președintele Regiunii Marche pentru a urmări evoluția situației în urma cutremurului care a avut loc în această dimineață în largul coastei Marche”, transmit reprezentanții Guvernului italian.

 

Creșe, grădinițe, școli, închise


„A fost un cutremur puternic la 07:07 în largul coastei între Pesaro și Fano, urmat de un altul de mai mică intensitate. Verificăm consecințele asupra teritoriilor, vă vom ține la curent. Am vorbit cu șeful Departamentului Protecției Civile Curcio și, ca măsură de precauție pentru controlul clădirilor școlare, municipiile provinciilor Ancona și Pesaro și Urbino sunt invitate să închidă școlile de toate nivelurile. În celelalte provincii ar trebui evaluat de la caz la caz”, a scris pe pagina de Facebook primarul regiunii Marche, Francesco Acquaroli.

După cutremurele puternice care au avut loc în Marche, cursurile școlare și universitare au fost suspendate ca măsură de precauție în mai multe orașe. În special în școlile Fano, Pesaro, Senigallia și Ancona unde s-au închis școli de toate nivelurile. Primarul Anconei, Valeria Mancinelli, a anunțat: „ca măsură de precauție, sunt suspendate lecțiile tuturor școlilor din oraș, de toate nivelurile, de la creșe până la liceu. Universitatea rămâne și ea închisă”.

 

Traficul feroviar suspendat


Circulația feroviară a fost suspendată preventiv în apropiere de Ancona, pe linia Adriatică, din cauza suspiciunii de deteriorare a căilor și pentru a efectua verificări după puternicele cutremure care au avut loc în Marche.

Între timp, mulți au ieșit în stradă și este multă frică în rândul populației.

Traficul feroviar a fost suspendat ca măsură de precauție și pentru verificări pe linia Adriatică, între Rimini și Varano, pe Ancona-Roma, între Falconara și Jesi, și pe Rimini-Ravenna, între Gatteo și Cesenatico, în urma unui cutremur care a afectat zona.

Condițiile de siguranță sunt în curs de verificare pentru activarea oricăror servicii.

 

UPDATE 08:50

 

Potrivit emsc-csem.org, magnitudinea seismului a fost de 5.7 și a fost urmat de șase replici. 

2. -imagine fara descriere- (cutremur-puternic-in-italia-magnitudinea-seismului-este-intre-5-7-si-6-1-2.jpg)

-----------------------------------------------------------

Știrea inițială

Un cutremur puternic a fost resimțit în centrul Italiei: magnitudinea este între 5,7 și 6,1. Seismul a fost resimțit la ora locală 07:00, miercuri dimineață, în centrul Italiei. Epicentrul a fost localizat la nord de Senigallia (Ancona), 

Pe rețelele de socializare, mulți confirmă că au simțit clar șocul: cutremurul a fost resimțit de la Roma până în Veneto. 

 

Potrivit ilmessaggero.it, ar fi vorba de două cutremure foarte puternice, la scurt timp după ora locală 07:00, care au fost resimțite puternic și în regiunea Marche. De la Ancona la Fano și Urbino, sunt multe orașe în care casele s-au cutremurat în timpul seismului timp de câteva secunde.

În anul 2016, un cutremur care zguduit regiunile Marche, Umbria şi Lazio a provocat moartea a 297 de persoane şi rănirea altor sute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel