Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur în Italia: „Ne-am trezit cu toții cu un nou seism”
WhatsApp
Un cutremur a zguduit Italia, astăzi, în provincia Forli-Cesena.
Cutremur în Italia: „Ne-am trezit cu toții cu un nou seism”

Cutremur în Emilia-Romagna, o regiune din nordul Italiei. Seismul a fost resimțit în zona provinciei Forlì-Cesena. Potrivit Ingv, cutremurul s-a resimțit distinct și în zonele Rimini și Ravenna, are ca epicentru Gambettola, și o magnitudine de 4,1 și a fost înregistrat la o adâncime de 18 kilometri.

 

Zona Gambettola și Cesenatico din Cesenate a fost de câteva zile în centrul unui roi de cutremur. Pe 26 ianuarie la ora 11.45 cu epicentrul Cesenatico a fost înregistrat cel mai puternic șoc, de magnitudine 4,1 în vârful unei serii de mișcări telurice minore care se desfășurau de zile întregi. Ca măsură de precauție, elevii au fost scoși din școli și au început imediat verificările. La sfârşitul după-amiezii, după o întâlnire cu protecţia civilă regională, s-a decis apoi redeschiderea facilităţilor şcolare a doua zi. În timpul zilei, între Cesenatico și Gambettola fuseseră vreo zece cutremure și cutremurul se simțise și în provinciile din apropiere Rimini și Ravenna, dar și în Veneto și Marche, până la Ancona.

După șocul de astăzi, pământul continuă să se cutremure în zona Cesena cu mișcări minore: în Cesenatico din apropiere, relatează Ingv, seismografele au semnalat două cutremure de magnitudine 2,2.

 

„Nu există raportări de pagube de niciun fel”

 

„Deocamdată nu există raportări de pagube de niciun fel”. Iată ce scrie primarul din Cesenatico din apropiere, Matteo Gozzoli, pe profilul său de Facebook. „Azi dimineață la ora 6:32 ne-am trezit cu toții cu un nou cutremur de intensitate 4,1, la fel ca și joi, care nu a provocat nicio pagubă. Școlile vor rămâne deschise, organizăm noi controale de precauție în toate clădirile școlare și publice cu tehnicienii noștri. Momentan nu există sesizări de pagube de niciun fel”.

 

Pentru a verifica consecințele cutremurului din această dimineață, traficul feroviar a fost suspendat în Romagna, între Bologna și Rimini și între Rimini și Ravenna. Închiderea, care este declanșată automat ca măsură de precauție în caz de cutremure, a provocat neplăceri și întârzieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel