Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cursa pentru succesiunea lui Boris Johnson a fost lansată oficial, cu opt candidaţi
WhatsApp
Cursa pentru Downing Street a fost lansată oficial, cu opt candidaţi conservatori ce vor concura pentru a-i succeda premierului britanic Boris Johnson, după ce au obţinut marţi numărul de susţineri necesare, informează AFP şi Reuters.
Cursa pentru succesiunea lui Boris Johnson a fost lansată oficial, cu opt candidaţi

În mod deloc surprinzător, fostul ministru al finanţelor Rishi Sunak, fostul ministru al apărării Penny Mordaunt, şefa diplomaţiei Liz Truss şi deputatul Tom Tugendhat au obţinut fără probleme cele 20 de susţineri necesare pentru a deveni oficial candidaţi la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi prin urmare la postul de prim-ministru, a anunţat marţi Comitetul 1922, grup parlamentar conservator însărcinat cu stabilirea regulilor scrutinului.

Noul ministru al finanţelor, Nadhim Zahawi, consiliera juridică a guvernului (Attorney General) Suella Braverman, fostul secretar de stat pentru Egalitate, Kemi Badenoch şi fostul ministru al sănătăţii Jeremy Hunt sunt de asemenea în cursă.

 

Boris Johnson a demisionat



Boris Johnson a demisionat joi, după ce în jur de 60 de membri ai executivului său şi-au înaintat demisiile, ca semn de protest în contextul numeroaselor scandaluri în care a fost implicat premierul. Cu toate acestea, Boris Johnson va rămâne premier până când va fi cunoscut succesorul lui, pe 5 septembrie.

Începând de miercuri, cei opt candidaţi vor trebui să ralieze 30 de deputaţi cauzei lor dacă doresc să treacă de primul tur de vot. Un al doilea tur este prevăzut să aibă loc joi şi un altul, dacă va fi necesar, va avea loc vineri.

Obiectivul este să nu fie mai mult de doi candidaţi înainte de vacanţa parlamentară, care începe pe 22 iulie. Numele viitorului premier al Regatului Unit va fi cunoscut în septembrie, în urma unui vot final deschis membrilor partidului.

Marţi dimineaţa erau 11 candidaţi pentru a-i lua locul lui Boris Johnson, însă trei dintre ei, printre care fostul ministru al sănătăţii Sajid Javid, s-au retras pe măsură ce se apropia termenul limită pentru depunerea candidaturilor.

Casele de pariuri îi plasează pe Rishi Sunak şi Penny Mordaunt pe picior de egalitate, urmaţi de Liz Truss.

Atunci când şi-a lansat marţi candidatura, Sunak a evitat să-l critice pe Johnson, refuzând să-l „diabolizeze pe Boris, să-i exagereze greşelile şi să-i nege eforturile”.

 

Vezi și 

 

Momentul emoționant în care Boris Johnson este primit de fiul său Wilf, în vârstă de doi ani, după ce a demisionat. „Noi încă te iubim, tati!”

 

Recepția nu ar fi putut fi mai dulce de atât. După ce a demisionat și a avut parte de huiduielile protestatarilor răsunându-i în urechi, Boris s-a întors în sanctuarul din Downing Street, în brațele primitoare ale familiei sale. 

În holul de recepție al No10, fiul său, Wilf, își aștepta tatăl pe faimoasa gresie cu tablă de șah, cu brațele întinse. Boris l-a luat pe cel mic în brațe, care a emoționat pe toată lumea. „Noi încă te iubim, tati!”, i-a spus băiețelul său, în vârstă de doar 2 ani. 

Este un moment de tată și fiu pe care familia Johnson și-l va aminti toată viața. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel