Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuplu de români, atacați brutal de doi localnici xenofobi într-un restaurant din Italia. ”Românilor, întoarceți-vă în țara voastră!”
WhatsApp
Doi italieni au fost condamnați la închisoare după ce au bătut cu bestialitate un cuplu de  români din motive xenofobe. 
O familie de opt persoane a fugit fără să plătească nota de plată de 329 de lire sterline. Patronul restaurantului este devastat / Sursa: pixabay.com

Doi tineri din România au fost atacați violent în timp se aflau la o întâlnire de afaceri într-un restaurant din Altopascio de către doi italieni xenofobi. 

Din relatările carabinierilor, evenimentul a avut loc în luna august a anului 2021. Se pare că cei doi români care formau un cuplu,  luau cina într-un restaurant alături de câțiva colegi de muncă și prieteni în momentul în care au devenit ținta atacurilor verbale și fizice ale celor doi localnici, relatează La Nazione. 

Încă de la începutul serii, atmosfera a devenit tensionată odată ce cei doi atacatori au început să-i insulte pe cei doi tineri, țipând în gura mare ”românilor, întoarceți-vă în țara voastră”. Situația s-a escaladat rapid, atunci când agresorii și-au pierdut controlul și s-au năpustit asupra cuplului.

În urma acestei altercații violente, o tânără a fost rănită la mână cu un cuțit, iar partenerul ei a fost brutal lovit cu pumnii și piciorul, fiind incapabil să se apere.

Ulterior, în urma investigațiilor desfășurate în lunile următoare, agresorii au identificați și aduși în fața justiției. La finalul procesului, judecătorii au hotărât condamnarea celor doi agresori la pedepse de 1 an și 11 luni, respectiv 2 ani de închisoare pentru agresiune gravă, ținând cont de gravitatea actului și motivația rasială care a alimentat conflictul violent.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel