Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CUBA: Explozie la un hotel din Havana. Cel puţin opt morţi, 30 de răniţi şi 13 dispăruţi (nou bilanţ)
WhatsApp
Cel puţin opt oameni au murit, circa 30 au fost răniţi şi 13 sunt daţi dispăruţi după explozia care a distrus parţial hotelul de 5 stele Saratoga din centrul Havanei.

Hotelul era în renovare şi închis turiştilor, iar primele constatări indică o scurgere de gaz, a menţionat preşedinţia pe Twitter, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului local al cartierului istoric al Havanei, Alexis Costa Silva, citat de media de stat Cubadebate, explozia s-a produs după ce un bucătar a simţit miros de gaz şi a descoperit o fisură la ţeava unei butelii care tocmai urma să fie schimbată.

În imediata vecinătate a hotelului se află o şcoală, dar "toţi copiii au fost evacuaţi şi niciunul nu a fost rănit", a mai indicat preşedinţia.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 sunt date dispărute în urma unei puternice explozii produse vineri la un hotel din centrul capitalei cubaneze Havana

Hotelul Saratoga, clasificat la cinci stele, era în pregătiri pentru redeschiderea post-pandemie, ce urma să aibă loc peste patru zile.

Un martor al Reuters a văzut fum şi flăcări ridicându-se din clădire, iar potrivit AFP bulevardul Prado din centrul Havanei, unde se află hotelul, era acoperit de un nor de fum şi praf.

Citește și...

Sri Lanka: Şeful statului a decretat stare de urgenţă în faţa manifestaţiilor guvernamentale

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei a explicat că şeful statului a luat această măsură pentru a "menţine ordinea publică", în urma grevei generale organizate vineri de sindicate, care cer demisia preşedintelui şi premierului, pe fondul agravării crizei economice, potrivit Agerpres.

Ţara insulară cu 22 milioane de locuitori suferă de mai multă vreme de tăieri de electricitate, penurii de combustibili, alimente şi medicamente, declanşate de un declin accentuat al rezervelor valutare care a blocat importurile de produse esenţiale şi a scos mii de oameni în stradă.

Managementul economic defectuos al guvernelor succesive a erodat finanţele publice ale ţării, dar situaţia s-a înrăutăţit în urma reducerilor considerabile de taxe aplicate de administraţia Rajapaksa după preluarea puterii în 2019.

Sectoare cruciale ale economiei, în special turismul, au fost lovite de pandemia de COVID-19, iar guvernul a întârziat să ceară asistenţă din partea. 

Citește în continuare...aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel