Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cruzimea ocupanților ruși continuă: 167 de copii ucraineni au murit, alți 279 au fost răniți
WhatsApp
De la începutul războiului din Ucraina, c el puțin 167 de copii au murit, transmite P rocuratura Generală din Ucraina, care a mai adăugat că alți 279 de minori au fost răniți.  
Cruzimea ocupanților ruși continua167 de copii ucraineni au murit, alți 279 au fost răniți

În regiunea Kiev au suferit 78 de copii, în Donețk – 81, în Harkov – 64, în Cernihiv – 49, în Nikolaev – 39, Lugansk -31, Zaporojie – 22,  Herson – 29, în Jitomir – 15, iar în Sumy – 16. Potrivit responsabililor, 927 instituții de învățământ au fost deteriorate de la debutul luptelor, iar 83 – distruse complet, relatează UNIAN.

Biroul Procurorului General din Ucraina a constatat că mutarea forțată a copiilor din Ucraina în Federația Rusă continuă. Militarii ruși au scos cu forța din spitalul de Osteo-Tuberculoză pentru Copii din Mariupol 12 copii. De asemenea, o mamă, care era și profesoară la un orfelinat de tip familial, împreună cu cei 6 copii de care avea grijă, cu 3 copii ai săi și 3 copii înfiați au fost duși cu forța de la Mariupol în orașul rus Saransk.

Kievul mai menționează că datele prezentate nu sunt finale. Potrivit autorităților ucrainene,  numărul exact al minorilor care au fost răniți sau au decedat nu poate fi stabilit cu exactitate, deoarece nu este întotdeauna posibil de examinat imediat locurile unde au loc lupte sau cele ocupate temporar.

 

Rusia, acuzată de încălcarea Convenției de la Geneva: Femeile "au fost supuse torturii și tratamentului inuman"

 

Comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei, Ludmila Denisova, acuză Rusia că a încălcat Convenția de la Geneva privind prizonierii de război.

După ce Ucraina și Rusia au făcut, recent, schimb de prizonieri, autoritățile ucrainene au constatat că printre cele 86 de persoane erau și femei care "au fost supuse torturii și tratamentului inuman în timp ce erau în captivitate". Femeile ar fi fost duse pe teritoriul Republicii Belarus și apoi ținute într-un centru de detenție preventivă din Briansk, spune Ludmila Denisova.

"Prizonierele au fost dezbrăcate în prezența bărbaților, forțate să facă flotări, le-au tuns părul și le-au interogat în mod constant, încercând să-i distrugă moral. Unele dintre femeile prizoniere au fost forțate să participe la filmările de propagandă și obligată să vorbească în rusă”, a scris comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei, Ludmila Denisova.

După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel