Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criminalul jurnalistei bulgare, extrădat din Germania. S-a încercat o ÎNSCENARE?
WhatsApp
Severin Krasimirov, suspectul principal în cazul asasinării jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, a fost extrădat miercuri din Germania. Deși suspectul inițial, un român, a fost eliberat din lipsă de probe, povestea rămâne una plină de controverse. Există voci care susțin că asasinatul a fost pus la cale, având în vedere cazurile de corupție pe care jurnalista le-a semnalat.

Severin Krasimirov, suspectul principal în cazul asasinării jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, a fost extrădat miercuri din Germania, potrivit unui un purtător de cuvânt al ministerului justiţiei din Bulgaria. Avionul la bordul căruia se afla Krasimirov a aterizat la Sofia în jur de ora 19.00.

Amintim faptul că, inițial, suspectul principal a fost românul Vadim Furmuzaki. El a petrecut câteva ore în arestul poliției din Ruse, însă a fost eliberat din lipsă de probe. Potrivit unor voci din spațiul public, s-a încercat inițial o înscenare a românului, pentru ca adevăratul autor să scape.

Jurnalista bulgară Viktoria Marinova avea numai 30 de ani și era prezentatoare a televiziunii TVN. Ea a fost găsită moartă pe malul Dunării, la Ruse, în data de 6 octombrie. Anchetatorii au stabilit că tânăra a fost bătută şi violată, înainte de a fi ucisă cu sânge rece.

Krasimirov a fost arestat în data de 9 octombrie lângă orașul Hamburg din nordul Germaniei. Instanţa germană care l-a audiat în vederea extrădării a precizat că suspectul a recunoscut că a avut o altercaţie cu victima în seara de 06 octombrie şi că a lovit-o în faţă, dar nu a recunoscut şi violul.

Mama suspectului a declarat apoi postul de televiziune bulgar NOVA că fiul ei și-a recunoscut fapta: "A recunoscut că el a făcut-o, fiind beat şi drogat".

După ce a săvârșit oribila crimă, Severin Krasimirov a fugit apoi imediat în Germania, prin România.

Povestea rămâne una foarte complicată.

Responsabila pentru Europa a organizaţiei "Reporteri Fără Frontiere", Pauline Ades-Mevel, a declarat recent că această organizaţie este convinsă că asasinarea Viktoriei Marinova are legătură cu investigaţiile ei jurnalistice privind corupţia din Guvernul Bulgar.

În replică, Ministrul bulgar de Justiție Ţeţka Ţaceva, a precizat că nu a fost găsită "nicio probă" care să sugereze vreo legătură între asasinarea tinerei şi activitatea ei de jurnalist, "cum s-a sugerat la nivel internaţional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel